Německo i bez války dobývá Evropu, míní Klaus

  Václav Klaus včera leckomu i od nás mluvil z duše, když na přednášce v Bratislavě varoval před pokračující dominancí Německa.

Co se Němcům nepodařilo za války, to mají i bez kanónů teď, v tom smyslu mluvil.

Má pan profesor pravdu. Unijní Evropa jim zobe z ruky a i náš maličký stát je na Německu závislý. Už jenom tím, jak mohutně okupuje naši ekonomiku.

Němci se “usalašili“ snad na věky v Mladé Boleslavi, naši exportéři až polovinu svých produktů vyvážejí právě k nim a přitom jsou nuceni respektovat německé přemrštěné standardy kvality, jinak si neškrtnou.

A co mladí lékaři? Místo vděku, že u nás bezplatně vystudovali za dělnické peníze a vraceli to pak společnosti prací za třináct tisíc měsíčně, nechají se slepě Němci přetáhnout k nim - a hned dostanou v ekvivalentu aspoň čtyřnásobek.

Ale proč se dál rozepisovat o německé aroganci, která, nám malým, dává najevo, že ONI mají navrch. Dobře to ponižování známe.

Vždyť i nižšími cenami a vysokou kvalitou zboží v řetězcích neférově konkurují těm našim. Některé slabší povahy podlehnou a o víkendech jsou ochotné se někde v příhraničí kvůli pár ušetřeným stovkám odnárodnit a nakoupit tam. Ještě že ČNB zdražováním eura německou místní nabídku pro nepevné našince znevýhodňuje.  A také účtenková loterie přispěje k povědomí, že co je české, to je hezké, hezčí než v Německu.  Nejhorší by byla pasivita a smíření s tím, že věčně budeme skákat, jak Německo v Bruselu píská.  Odboj musí být aktivní.    

 

Autor: Jan Dvořák | pátek 27.3.2015 9:18 | karma článku: 26,80 | přečteno: 1303x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0