Nekorektní postřeh ze Země zaslíbené – živitelky

Jako už tradičně v posledních šedesáti letech - režim nerežim - došlo i letos v Č. Budějovicích na agrosalonu k mimořádně silné koncentraci Turu domácího , sudokopytníků Sus scrofa f. domestica a potentátů z nejvyšších kruhů.

Na zahájení výstavy „darů“ země - strdím, mlékem a polským importem oplývající, - se dostavili hned dva prezidenti. Jeden ex republikový - Václav Klaus, jeden aktivně sloužící v Hospodářské komoře – Vladimír Dlouhý, a do třetice helikoptérou přiletěl a poté přesedl na přibližovadlo kočírované mimořádně dobře placeným řidičem i Miloš Zeman.

Ten si pak areál prohlédl nikoli z rychlíku, jak se na sítích uboze vyjadřovali jeho nevoliči, ale poměrně pozorně, jako motorizovaný pěšák, ne však přehnaně rychle. Dokládá to pohyb jeho doprovodu, který při chůzi nepřekročil průměrnou rychlost 15 km/hod. 

Pro stálé návštěvníky salónu nebyl způsob prezidentovy prohlídky žádným překvapením. Stejně jako jím už není zprvu šokující sezení kancléřky Merkelové při jisté melodii. U nás kdysi dobře známé i dítkám ve škole, tehdy s textem Zachovej nám Hospodine nebo později „proslulé“ v celé Evropě ve verzi, z níž šel strach - Deutschland, Deutschland über alles“.   

Přesto však v Budějovicích mohlo dojít u těch, kdo pana prezidenta viděli takto poprvé, ke klamné interpretaci jeho pozice na salonu.  

 

 

 

Autor: Jan Dvořák | sobota 24.8.2019 9:04 | karma článku: 20,06 | přečteno: 846x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0