Nekariérní diplomatku Klausovou vystřídá kariérní policista Tuhý

Už brzy budeme mít nejenom řádného ministra ZV na plný úvazek, ale po pěti měsících i nového velvyslance na Slovensku. Bude jím dr. Tomáš Tuhý.

Skončí v čele policie jako prezident a bude se věnovat diplomacii.

Jestli snad zapochybujete o tom, že když teď zabrousí do poněkud jiných vod, v nichž dosud neplaval,  že by se mohl trochu nalokat a zakuckat, jsou to obavy liché. Vždyť ani Ing. Klausová, Tuhého předchůdkyně v Bratislavě, kariérní diplomatkou nebyla. A jak jí to šlo, a jak moc jí to manžel na dálku přál. Proč by tedy právě on neměl udělat novou, úspěšnou nepolicejní kariéru.

Muži v uniformách – a nejen u nás – se diplomaty běžně stávají. Z našich to byl třeba gen. Voznica v Litvě, nebo plukovník Remek v Rusku. A Tomáš Tuhý je ještě vyšší šajba, než exkosmonaut, je generálmajor, což u policie už něco znamená.

Člověk, pod jehož náčelnictvím se ve sboru provedla úspěšná transformace centrály pro odhalování organizovaného zločinu, nebo kdy policisté rozplétali causu Vidkun včetně sporné SIM karty z telefonu z okolí jemu blízkého, či nezpochybnitelně jen s nějakými nedorazy vyšetřili případ, v němž figuruje i sám premiér, si na pár let - dokud je ještě v plné síle - zaslouží poněkud klidnější, avšak  pro vlast důležitý post v zahraničí. Ještě před časem generál vehementně odmítal zvěsti, že by měl u Dunaje zaujmout funkci policejního přidělence. Na takové  podřízené místo se úspěšní prezidenti přece neodsouvají.   

Inu, jak Napoleon neříkal: Každý generál nosí v tornistře pověřovací listiny.

 

     

 

Autor: Jan Dvořák | čtvrtek 20.9.2018 8:27 | karma článku: 15,52 | přečteno: 343x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0