Nedopusťme, aby kvůli naší špatné volbě musel A. Babiš odejít z politiky

Premiér použil psychologické lsti, když oznámil, že za jistých okolností se stáhne z politiky. Předpokládaná, a z prvních reakcí veřejnosti i potvrzená odezva, by tyto okolnosti měla však vyloučit.

 

-Liduš, tady Babiš vlastně vyhrožuje voličům, že jestli v říjnu 21 nevyhraje ANO volby, že už se dál na politiku vykašle.

-Udělal by dobře.

-Proboha!

- Víš, jak moc by se mu ulevilo od toho strašného stresu jaký prožívá teďka, když svoje firmy řídí ilegálně? Když furt musí odrážet útoky opozice, která si nedá pokoj a tvrdí, že tomu tak je a že fondy jsou jenom zástěrka? Já bych takový tlak dýl jak do švestek nevydržela.

-Myslíš, že ta výhružka zabere a lidi ho zase volit budou, a že jich bude dokonce víc než minule?

-Víc? To nevím, Bédo, ale my dva určitě.

A kdyby čirou náhodou ANO nezvítězilo, protože opozice by lidi zmanipulovala a vykreslila Babiše  jako největšího škůdce národa, tragédie by to samozřejmě byla, jak by se ukázalo později. Protože platy by nerostly, dávky by se ořezávaly, propouštělo by se z úřadů, penzistům by nepřidali tisícovku..

- Dost, dost, přestaň, je to strašná představa!  Doufám ale, že Babiš ji v kampani barvitě vykreslí, aby lidi moc dobře věděli, co by je mohlo potkat, jestliže by nehlasovali správně.

- A kdyby nakonec přece jenom Babiš prohrál, třeba chudák těsně, za osobní politický bankrot by to ale považovat neměl. Vždyť za těch pár let, co je v politice, se mu dostalo už teď, ještě zaživa, mimořádné pocty, jaká bývá  přisouzena jen některým zesnulým prezidentům. No řekni, Kdo má u nás speciální Lex?

- Kdo? Masaryk, Beneš – Gottwald ne, ani Husák ne, ten dostal Hrdinu ČSSR – a pak ještě Havel.

-A co lex Babiš? Sice se mu tak říká jenom v odborných kruzích, ale lidi vědí, o co jde. Nebýt Babiše, zákon by přece nebyl, -  i když  se  objevil  podlý pokus  o jeho zrušení, což  ovšem moudrý  Ústavní  soud  nedovolil, a  Lex  B. dál  platí.

Už nikdy nikdo nebude moct  premiérovi upřít, že se zasloužil o zákon, tak jako ti prezidenti se zasloužili o stát.

Jo Liduš, už jenom skutečnost, že  premiér se dostal do tak nóbl společnosti, by měla s lidmi pohnout, aby  při volbách nesedli na opoziční lep, a  on pak nebyl nucen svoji  mobilizační výhružku s těžkým srdcem naplnit, a před námi tak otevřít bezednou propast.

- Myslíš, že by byl takové krutosti schopen? Modleme se, že NE.

 

 

Z D E  -  s písní na rtech ) 

Autor: Jan Dvořák | čtvrtek 20.2.2020 9:11 | karma článku: 20,88 | přečteno: 1002x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0