Návštěva u staré dámy (pohled za kopečky)

Každou babičku potěší, když ji navštíví dospělý vnuk a uslyší živé slovo. Je to příjemná změna od všednodenního života  s mainstreamovými médii, která  vedou ke ztrátě vlastního úsudku - tím spíš v hyperkorektní společnosti.   

-Když už seš Bruno, tady, chtěla bych tě poprosit, abys mi naladil jednu stanici.

-Jistě, a jakou? Název.

-To právě nevím. Ale mezi lidmi se šušká, že  existuje, a že se tam mluví pravda - a ne to, co je slyšet běžně z rádia a z televize. Ta stanice se jmenuje něco jako… Neues Deutschland.

- Nové Německo? To se babi pleteš. Takhle se přece jmenovaly komunistické noviny ve staré NDR, a ty pravdu nepsaly, to byla jenom státní propaganda.

- Počkej. Že by se ta pravdomluvná stanice jmenovala Deutsche Welle?

- Vyloučeno, DW je přece oficiální vládní rádio a televize, hlásná trouba našeho režimu do zahraničí.

- A nejmenuje se ta stanice, co vysílá jako za stara, jako ještě před patnácti lety, Neue deutsche Welle?

- Kdepak, babi, asi ses přeslechla, lidi toho napovídají! Taková stanice u nás neexistuje, a kdyby ano, bylo by fuk, jak by se jmenovala, hlavně že by byla.

-Ale já jsem dobře slyšela, jak v tramvaji jedna paní říkala druhé, že v NDW  včera povídali, že Merkelová už dlouho nevydrží, a taky že ta korektnost už je k nepřežití.

-Jestli to nebylo tak, že kvůli krytí, ta paní mínila rádiem  hospodskou debatu, kde se o takových věcech dost diskutuje, ale jenom mezi štamgasty, protože člověk nikdy neví, co je „cizinec“ zač, jestli nemonitoruje pro Německo nepřípustné alternativní názory. 

- Že žádná taková stanice není? Tak, to jsi mě, hochu zarmoutil..

-Já babi?   

- - - - -

(ono to tak hrozné ještě není, existují i soukromá rádia, která občas povystrčí růžky - ale je otázkou, pro koho čas pracuje)

 

Autor: Jan Dvořák | sobota 22.2.2020 10:54 | karma článku: 22,35 | přečteno: 611x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0