Navrhovaný ministr kultury prošel perným testem Lidového domu. Akceptuje ho prezident?

Předseda ČSSD Hamáček se ve čtvrtek setkal s Milošem Zemanem a seznámil ho s návrhem na post nového ministra kultury.Jelikož věděl, že prezident může mít jiné představy o konkrétním jménu, musela být jeho argumentace neprůstřelná.

Už od rána si předseda zkoušel řeč, s níž předstoupil před prezidenta, aby navrhovaného kandidáta obhájil.

 

-Pane prezidente, on bude opravdu tím pravým ořechovým ministrem. Dám za něj ruku do ohně. Uspěl jako nejlepší v našem gremiálním výběrovém řízení, kdy jsme u možných kandidátů podrobně analyzovali jejich orientaci, tedy kulturní, samozřejmě – aby se zase ti Hřebejkové a jim podobní křiklouni nestavěli na zadní, že bude ministrem politik, který o kultuře nemá anung.

V testu nasbíral nejvíc bodů, mýlil se jenom v nepodstatných drobnostech, ale žádná hrůza, byly to pekelné chytáky kolem sídel některých institucí. Zatrhl možnost, že Národní divadlo je v Holešovicích, Národní galerie nahoře na Václaváku a Národní muzeum naproti kavárně Slavia.

Zato Národní kulturní památku Liďák si nespletl s Národním bankou ani s Národním domem na Vinohradech, a trefil sem přesně. Jak by taky ne, když je tady jako doma.

Uvidíme, jak předseda ČSSD uspěl - může se stát, že prezident  po setkání s ministrem Staňkem jeho demisi, na truc ani ne čtyřprocentnímu  (v eurovolbách)  Hamáčkovi,  nepřijme.

Autor: Jan Dvořák | úterý 28.5.2019 7:52 | karma článku: 13,19 | přečteno: 369x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0