Našeho prezidenta porovnávat s tureckým možné je, avšak převratu zatím nečelil

Ač nemálo z nás (mám na mysli JE) je znechuceno arogancí českého prezidenta a napříště by volili nějakou vlídnější horáčkovsko-škromachovskou tvář, má Zeman do svého tureckého kolegy Erdogana daleko .I díky příznivým okolnostem.

I kdyby před časem údajně žertovná zmínka o možné likvidaci premiéra kalašnikovem měla skutečně u veřejnosti pro nezbytné řešení připravit půdu, a prezident by takový odchod z funkce z vyloženě zdravotní nezpůsobilosti předsedy Sobotky preferoval, šlo by o kádrovou výměnu jedince, nikoli o celoplošnou čistku jako v Turecku teď.

Rovněž aktuální informace, že prezident Erdogan rozpouští Prezidentskou stráž, je nesrovnatelná s opatřením, které následovalo v obdobném tělese u nás po vyvěšení trenek na hradě českých králů, a ještě k tomu rudých - těch trenýrek. Velitel Stráže  sice odvolán byl, avšak zkrácení, míněno o hlavu, se mu nedostalo.

Tak jako si dnes pamětníci občas ještě povzdechnou: Zlatý komunisti, tak by se slušelo rovněž zvolat: Zlatej Zeman!  Ale nevíme, jak by se projevil tváří v tvář skutečnému spiknutí, kdyby nějaké šílence, kteří si neváží vnitřní stability, napadlo zorganizovat puč, nebo kdyby vyvěšení dalších dehonestujících symbolů provedli (samozřejmě jen hypotetičtí) spiklenci z okruhu Zemanovy kanceláře v  mrzkém žoldu pražských kavárníků.

I proto bychom s jistým pochopením měli vnímat Erdoganův rezolutní požadavek, aby po prokazatelné vině spiklenců následoval bez zbytečných odkladů trest.

V zemi s pevnými demokratickými tradicemi jako je ta naše, si jen těžko dokážeme představit, že by se třeba naši soudci, kromě organizování v tajné justiční mafii, stali v plošném měřítku účastníky spiknutí s cílem státního převratu. V Turecku však možné bylo všechno, jak dokládají obžalovací dokumenty včetně odposlechů poskytnutých tajnou službou země, s níž Turecko nedávno vztahy normalizovalo do stavu přátelské spolupráce. Citovaný materiál se týká výcviku soudců proradnými důstojníky.

-Mně už to kolego nebaví! Já tušit, že nás ten generál bude pořád buzerovat se sborkou a rozborkou, tak jsem se do té tajné Justiční brigády rychlého odstranění nepřihlásil…

Já to ani podle toho instruktážního videa od NATO z Wischau tak rychle nezvládnu…

 

 

Autor: Jan Dvořák | neděle 24.7.2016 10:26 | karma článku: 18,31 | přečteno: 668x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0