Náměstek Šlachta si doplňuje vzdělání, šikany se bát nemusí

Ani plukovnická hodnost a druhá nejvyšší funkce u celníků neznamená pro Roberta Šlachtu výjimku z celnického vzdělání, jaké požadují předpisy.

Proto dnes poprvé usedl do lavice Nedělní celnické akademie.

Po půl roce ho čeká měsíční internátní výcvik ve vojenských podmínkách. A na vojně, jak známo, dochází k šikaně, a proto nelze vyloučit, že by se objektem drsných hrátek pod rouškou noci stal právě on, náměstek. (Pomstychtivé prsty policejního prezídia jsou dlouhé dost, aby pomlouvačnému ex plukovníkovi  rekvalifikaci pořádně osladily).

Navedení frekventanti by například kromě standardních požadavků jako je KREDITKA, TRANSFUZE nebo GAGARIN  mohli po náměstkovi vyžadovat, aby jim dělal TRAKTOR a oni by jako seděli ve valníku a nechali se tahat po chodbě.

Ale jak se zdá, nic takového se nestane. Student Šlachta bude mít  mezi  spolužáky  shodnou šťastných náhod ochránce detailně znalého problematiky, který umí pouštět hrůzu imitací samopalu a od šikany pachatele odstraší..

 

-Prej si zdrhul od policie? To já zase od armády, tam se taky  pořád slučovalo. Nejdřív s Rudou armádou, pak s NATO, a teďka se chystá sloučení s nějakým Tarotovým vojskem z Číny. Copak to mám zapotřebí, učit se furt jiný jazyky? Já, takovej kádr?

-Ale jsem ale kádr taky. Já začínal od piky, s řízením. A ne traktoru, jak mě pomlouvají, ale já jezdil s kombajnem! Víš ty, co to je, sklízet včas a beze ztrát?

-A víš ty, co to je kličkovat s ještěrkou po fabrice mezi tím bordelem na zemi v dílnách? Tak takhle jsem zase začínal já. No, hlavně že jsme oba kádři, to si jistě budeme pomáhat.

Hele, Roboši, tady v tom testu na doplnění je: Celní *práva. Mám tam napsat „z“ nebo „s“?

-Copak se nedíváš v televizi na Zprávy?
-No jasně. Dík. Kádr kádra podrží.

   

Autor: Jan Dvořák | neděle 21.8.2016 14:31 | karma článku: 19,52 | přečteno: 641x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0