Naběhli si odboráři na vidle?!

Zdá se to být neuvěřitelné, že po vší té hysterii kolem stávky se ukázalo, že odboráři – a teď si můžeme vybrat z bohaté nabídky českých jedůvek alespoň dvě –

naběhli si na vidle, respektive že se nechali nachytat na švestkách. Vládou.

Zřejmě široko daleko je jediná, která zaměstnává či ausorcuje právníka, který vyhrabal buď z vlastní či počítačové paměti následující řádky :

„Pro stávku za jiné hospodářské či sociální zájmy nejsou stanovena žádná pravidla..“

Je však nezbytné

„.. oznámit alespoň 3 dny předem zaměstnavateli tyto údaje:

a)kdy bude stávka zahájena a dobu jejího předpokládaného trvání..“

Pak je tam ještě pár detailů, avšak ony tři dny jsou klíčové.

Je překvapující, že žádný z  tzv právních expertů, kteří v médiích legálnost stávky komentovali, na tuto skutečnost nepoukázal. Zřejmě je ani ve snu nenapadlo, že by se odboráři v  trojnásobku čtyřiadvaceti tak školácky "sekli".

Pak ovšem  klobouk dolů před Kalouskovým právníkem, který si spočítat dokázal, že  dvaasedmdesát hodin uplyne až v pondělí v 11  a nikoli ve 3 ráno.  Pak pro něj musí být stejnou hračkou zabránit zabavování českého majetku v zahraničí či smést nároky solárních investorů nebo zažalovat o náhradu škody za Promopro ministra Vondru.

Tak uvidíme, kdo si kam naběhl. Ty tři dny se prý  podle jiného paragrafu dají jako lhůta zpochybnit.  Jisté však je, že co nemusí být v pondělí, může být ve čtvrtek.

Ale kousek to byl od Nečase parádní - pozvat bossy na úřad vlády a dát typ justiční stráži, že jim tam mohou zákaz doručit. To Al-Capone by je rovnou střílel.  

 

Jan Dvořák

Autor: Jan Dvořák | sobota 11.6.2011 16:11 | karma článku: 29,27 | přečteno: 2700x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0