Na německé hranici nás můžou kontrolovat – ale to jim to trvalo!

Rozhodnutí Německa, že na dobu určitou, do desátého července, kdy v Berlíně skončí dvoudenní summit politických hvězd planety, obnoví hraniční kontroly, je průlomové.

Je to srozumitelný signál, že Evropská unie se prostřednictvím svého nejvýznamnějšího členského státu začala vnitřně reformovat. Že dokonce ve vší tichosti přitakala ostrakizované Vé čtyřce, že i vnitřní hranice schengenu si zaslouží stejnou kontrolu jako neprostupná mořská hranice vnější.

Takové rozhodnutí, byť se má prozatím týkat pouhých tří týdnů – a doufejme, že se protáhne na věčné časy, ovšem vyžadovalo od lídrů bolestné rozhodování. Železná košile politické korektnosti musela jít v tomto segmentu stranou. Bezpečnostní orgány v každém – byť namátkově vybraném – ne Němci, který se vozem či pěšmo vydá do země v těchto dnech, budou vidět sprostého podezřelého. Podezřelého z nekalého úmyslu summit různým stupněm ohrožení narušit - od levičáckých koktejlů zábavné pyrotechniky  až k teroristickým útokům.

Jisté zdržení při kontrolách je však malá daň za to, že hlavy, bez nichž by se při jejich náhlém odchodu svět neobešel, budou o našich perspektivách rozhodovat v bezpečí. Tady je třeba si přiznat, že úloha velkých osobností vždy byla, je a bude pro lidstvo klíčová.

 

-Tópry den herr Jenitschek, jak se má frau Marsenka? No jistě gut. Tak copak nam to veésete? Zase Tsechise Gülle?

-Ja, močůvku. Jako obvykle.

-No jo, mótschůvka, ne že já vám nevěřit, ale podle fóršriftu musim každého dritte cizince zkontrolovat.

To fíte, mě taky kontrolujou, jak kontroluju a  tak vás jen tak pustit nejde. Co jestli ten váš cisterna néni tržeba jako Trojanisches Pferd? Co když v té motschuvce plávou terroristen?

Fite co. Vypustit do kanál, a já se pak podivala nach innen.

No nedivit se, herr Jenitschek, jak nás učili v Schulle: ???????, ?? ????????!

To vite, my u nás teď měla 7 000 džihádistů, a o 300 tisících ne arbeiterů, co k nám přišly, nevěděla nikdo fůbec nic. A to si představit, kdybyste k nám v té motschuvce propašoval další tři k tomu.

Ty by se polizei do hledatschku už vejít nemuseli.

Autor: Jan Dvořák | úterý 13.6.2017 17:41 | karma článku: 27,79 | přečteno: 971x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0