Může i moderátory politických debat jednou nahradit android?

Václav Moravec nežije jenom dneškem, respektive nedělemi, kdy dokáže pozvat do televize ty, jež jedněm pijí krev, druhým můžou být ukradeni a  třetí jim přitom tleskají. 

Moravec myslí i na budoucnost oboru v širším měřítku, nejenom na svoje pořady, ale na perspektivu profese z hlediska překotného vývoje informačních technologií. Umělá inteligence by mohla novináře na určitém stupni nahradit. Sám o tom mluví v aktuálním rozhovoru, a je to zajímavé čtení.  Jeho osobně se však tohle jistě netýká. Moderace tak složitých pořadů, jaké dělá on, není nikým nahraditelná, ani tím nejsuper inteligentním robotem. Inteligence umělá se inteligenci neumělé rovnat nemůže. Nebo snad ano? A už do deseti let?

 

VÍTÁM VÁS U NAŠÍ TRADIČNÍ NEDĚLNÍ DEBATY.

 

ANO, JSOU TADY OTÁZKY ANDROIDA VÁCLAVA. HOSTY  DNEŠNÍ UMĚLE INTELIGENTNÍ DISKUSE JE OSOBNÍ ANDROID PŘEDSEDY SOCIÁLNÍCH DEMOKRATŮ HONZA – HONZO, POZDRAV... A ANDROID ŠÉFA KLUBU TOPKAŘŮ MIREK. EHM, NEŠKYTEJ.

JAKO PRVNÍ PROBEREME AMNESTII UDĚLENOU PREZIDENTEM BABIŠEM U PŘÍLEŽITOSTI JEHO OPĚTOVNÉHO ZVOLENÍ DO FUNKCE. POZORNOST VYVOLALO ROZHODNUTÍ ZASTAVIT VŠECHNA TRESTNÍ STÍHÁNÍ KVŮLI DOTAČNÍM PODVODŮM NA EVROPSKÉ UNII.

KRITICI MLUVÍ O TOM, ŽE PREZIDENT UŠIL AMNESTII NA SEBE. TEN SE VŠAK HÁJÍ, ŽE ON NEUŠIL NIC, ALE ŽE TO JEHO ANDROID.

ANDROID PŘI ROZHODOVÁNÍ VYŠEL PRÝ ZAPRVÉ Z TOHO, ŽE UNIE UŽ NENÍ, ANDROIDI JI LIDEM JAKO NESMYSL ZRUŠILI, TAK PROČ SE TÍM DÁL ZABÝVAT?

A ZADRUHÉ ANDROID PŘIHLÉDL K TOMU, ŽE UŽ PREZIDENT KLAUS UČINIL KDYSI PODOBNÝ PARDON PRO   HOSPODÁŘSKÉ DELIKTY, A ŽE BY BYLO VYSOCE NEINTELIGENTNÍ SE Z TOHO NEPOUČIT.

TAK, CO VY NA TO?

 

Autor: Jan Dvořák | pondělí 18.5.2020 9:26 | karma článku: 17,18 | přečteno: 453x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0