Mobilisace! Válka proti Zemanovi propukla

Mělo snad ponižování premiéra hlavou státu a ohýbání ústavy až na hranici úplného ohnutí pokračovat dál, nebo nazrál čas, učinit všemu ráznou přítrž?

Otázku zodpovědělo dnešní ráno, kdy premiér vyhlásil prezidentovi otevřenou válku.

Pohár nevšedně silné trpělivosti přetekl v pondělí. Prezident neměl čas přijít na pietní akt na Vítkově, čímž urazil přítomné veterány, a premiér se to snažil „žehlit“ tím, že pan prezident je mimořádně přetížený, že řeší naléhavou krizi. Sobotka spoléhal na to, že Zeman – jak slíbil – se bude Babišem v pondělí opravdu zabývat. Takový bezodkladný přístup by premiér akceptoval s dobrým pocitem, že jeho četné apely byly vyslyšeny. Avšak Zeman se zachoval naprosto skandálně. Nikoli tak, aby ve shodě se Sobotkou Babiše z vlády neprodleně odvolal, ale naopak ho přivolal k sobě do Lán, kde se domluvili, že odchod nepřichází v úvahu.

„Dával jsem prezidentovi dostatek signálů, že to tak nenechám, že musí jednat bezodkladně“, zdůvodnil dnes ráno premiér svůj krok.

„To ani Brežněv se tak dlouho nepáral s Dubčekem, než na něj poslal tanky."

S tanky při útoku ovšem nepočítá. Skoro žádné nemáme, a navíc by se Zeman mohl snažit využít svého postavení vrchního velitele, a tanky přesměrovat na Strakovku.  Proto se premiér bude opírat o OSDM, což je nově formovaný pořádkový sbor (Občanské soc. dem. milice) vybavený vuvuzelami(účinná akustická zbraň) .

„To by v tom byl čert“, aby po takovém masovém koncertu na nádvoří prezident buď podepsal, nebo sám abdikoval“, shodují se ústavní právnící s ústavími lékaři, jimiž se premiér obklopil.    

Aktualizace:

Antikonfliktní oddíly OSDM se z metropole přesouvají do Libereckého kraje, kde v těchto hodinách  hledá prezident útočiště před spravedlivým hněvem lidu.

Premiér zastává liberální stanovisko, že po podpisu Babišova odvolání by měl být prezidentovi jednosměrný let do ČLR,  v doprovodu p. Ovčáčka a Mynáře, umožněn v původním termínu - tento čtvrtek.

Z humanitárních důvodů mohou vycestovat rovněž  rodinní příslušníci, projeví-li o to zájem.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Dvořák | úterý 9.5.2017 11:06 | karma článku: 30,27 | přečteno: 1895x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0