Mistr Roman Šmucler upálen nebude

Zdá se, že docent Šmucler, postavený v posledních dnech ministrem zdravotnictví na exemplární pranýř  za svoje protivládní vystupování v médiích, co se covidu týče, je teď z nejhoršího venku.

Ještě před dvěma dny si pln zoufalství postěžoval, že mu hrozí sdílet stejný osud s Janem Husem, a že ho čeká hranice.

Než však stačily vypuknout masové nepokoje antirouškařů na jeho obranu pod heslem: Ruce pryč od našeho Romana (pozn.: termín „našeho“ jej odlišuje od „nenašeho“ Romana Prymuly), došlo ze strany ministra vnitra Hamáčka k překvapivé změně postoje vůči Šmuclerovu počínání.

Vypadá to, že bude k němu shovívavý a na Krizovém štábu už nebude výstražné zpopelnění dr. Šmuclera prosazovat. V televizi totiž ministr o něm řekl, že je rád, že dostal rozum a vzal si roušku. Byla to reakce na předchozí doktorovo vystoupení v anketě, kdy v roušce před obličej v podstatě akceptoval vládní nařízení a de facto si „myl hlavu“.

Pro mnohé se zachoval podobně jako hvězdář Galilei, který svou teorii o pohybu slunce před inkvizicí raději odvolal, než aby za ni hrdinně položil život.

Učenec Šmucler možná rovněž usoudil, že pokud zůstane na tomto světě, bude pro lidstvo ještě moc a moc užitečný. Nehledě na to, že pokud Galilei, jakmile opustil inkviziční soud, neformálně prohlásil:      “A přece se točí!“, tak proč on by si nemohl roušku někde, kde nebude Hamáčkovým lidem na očích, sundat a všem co ji nosí, se vysmát.

Ovšem namále opravdu měl.

 

Autor: Jan Dvořák | pátek 16.10.2020 8:23 | karma článku: 23,95 | přečteno: 945x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0