Ministryně školství odešla příliš náhle

Od středy máme v čele školství nového pana ministra, který by měl víc než jemně dát živnostníkům najevo, že se jmenuje Štech s písmenkem „e“ bez háčku, aby si ho nepletli s významným českým parazitologem s háčkem.

Po dvouletém přerušení kontinuální mužské nadvlády v úřadu doktorkou Valachovou, pan ministr opět zapadne do vyježděných machistických kolejí a jen  potvrdí zhoubný trend maskulinizace českého školství - od mateřinek kdekoli, až po  Karmelitskou 529/5, 118 00 Malá Strana  .  

Snad po příštích volbách  osvícený premiér Babiš  postaví do čela resortu opět ženu, jak by si veřejnost jistě přála po zkušenostech s energickou a rozhodnou paní Valachovou, která se k tomu všemu ještě dokonale a ráda prezentovala v médiích, takže se stala součástí našich večerů před obrazovkou.

 

-Ty, Bédo, co tě to napadlo, čučet místo na bednu na valašku?

-Víš, Liduš, mně začalo bejt smutno, že už v televizi není Valachová, vždyť tam byla s tím svým odcházením z ministerstva školství už od devátého května každý den. A najednou, jako když utne.

Tak jsem si pomohl aspoň takhle.

-No to máš kliku, že nezmizel z obrazovky třeba Chovanec, na co by ses díval potom?

-Na co, na co… Pustil bych si z videa Blázinec v prvním poschodí.

-Bédo, a seš si jistej, že příjmení paní exministryně je ve smyslu jakoValachová z Valašska, nebo spíš Valachová jako od koně Valacha?

-No.. to tedy si jistej nejsem. Víš co, podej mi toho kondičního houpacího koníčka od maminky, já si ho sem dám taky..

 

Autor: Jan Dvořák | čtvrtek 22.6.2017 10:03 | karma článku: 16,07 | přečteno: 494x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0