Michálkův návrh, aby poslanci při nemoci brali jen 60% platu by se v praxi krutě vymstil

Pirátský poslanec Michálek zřejmě nevidí rozdílu mezi obyčejným marodem a marodem poslaneckým. Jinak by nemohl přijít s pokusem o rovnostářské narovnání nenarovnatelného.

-Bédo, taky si myslíš, že ten Michálkův návrh, aby i poslanci při nemoci dostávali šedesát procent platu je jenom populismus, jak lidi říkají?

-To tedy není, Liduš. Kdyby se chtěl veřejnosti zalíbit, tak s tím přišel před volbami, aby to pár procent Pirátům přihrálo.

- Michálek asi bude hodně spravedlivý člověk, jestliže se chce masochisticky vzdát pětačtyřiceti tisíc, když bude marodit.

-Třeba má silný kořínek, Liduš. Nebo užívá nějaký jiný kořínek, který působí, že nemarodí, a proto by se ho změna vůbec nedotkla.

- A k čemu to bude dobré? Jsou přece důležitější věci, kterými by se poslanci měli zabývat, než tím, že si sníží platy při marodění.

Dobře, jim sice peníze ubydou, ale co to přinese nám, voličům? Nic.

-Jak to nic? Přece upřímné uspokojení, že když poslanci budou marodit, dostanou taky jenom šedesát procent, jako obyčejní lidi, jako třeba ty, nebo já.

-Jako já? I tak budou při těch šedesáti procentech brát dvakrát tolik než já, když v úřadu makám celý měsíc jako šroub.

-Ovšem ten pocit, že se k nám aspoň trochu chtějí přiblížit..

-Houby chtějí. Tohleto  Michálkovo blouznění nemůže nikdy projít. Je to pitomost. Já si naopak myslím, že poslanci by při marodění měli pobírat dvojnásobek platu.

-Ale to by pak všichni jenom..

-A vadilo by ti to snad? Tak vidíš.  Michálkovo zkrácení by pak vedlo k tomu, že by poslanci nemoc přecházeli a do sněmovny chodili s horečkou. A to by pak zákony nestály už vůbec za nic.

Autor: Jan Dvořák | čtvrtek 11.10.2018 9:17 | karma článku: 26,22 | přečteno: 1352x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0