Měli bychom se chytnout za nos, jací jsme xenofobové a rasisté!!

Pravda zní někdy krutě, ale člověk by před ní neměl utíkat. A co si nadrobil, měl by pěkně sníst, i kdyby mu pak z toho mělo být po právu šoufl.

 

Vysvědčení, které nám občanům ČR vystavil v Ženevě Výbor OSN pro odstranění rasové diskriminace, je  vysvědčením totálního propadlíka. Můžeme si ho dát za rámeček jen v případě, pokud se chceme chlubit svojí nekorektností.

Výbor na nás nenechal nit suchou, a právem.  My totiž zjevně trpíme tzv. provozní slepotou, kdy z bezprostřední blízkosti už nejsme schopni rozpoznat škodlivost projevů naší netolerance vůči osobitějšímu přestupkovému chování některých spoluobčanů, a šmahem pak všechny házíme do společného kontejneru.

A co ten náš uměle živený strach z islámu a z jeho upřímných vyznavačů?  

I kdyby se arabští a afričtí poutníci u nás usadit chtěli, tak by v takové nesnesitelné atmosféře s námi přece žít nemohli, a my bychom nebyli natolik moudří, abychom ustoupili a odešli .   

Stydět bychom se jeden za druhého měli, to v každém případě. A za konstruktivní kritiku dlužíme výboru upřímně poděkovat.

Odkud odjinud lze na naší realitu nahlížet objektivněji, než z ženevských či z newyorských pracoven OSN, kde si bez ostudných předsudků  jako my, obavy nepřipouštějí.   

 

Autor: Jan Dvořák | sobota 29.8.2015 11:05 | karma článku: 25,35 | přečteno: 999x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0