Martin Stropnický a skandál s opiem.

Martin Stropnický se včera večer dostal do poněkud prekérní situace, když si opět odskočil z ministerstva do televize Nova, aby se připomněl jako policista z Kriminálky Anděl.

Už dlouho se na place neobjevil. Jakoby povýšil a jakoby dělá náměstka policejního prezidenta, kde je jaksi zašitý – to aby M.S. měl aspoň trochu víc skutečného času dělat spíš opravdového ministra přes armádu, než neskutečného plukovníka přes policii.

A včera, jako z udělání, měl v televizi pod palcem řešení složitého případu vraždy vojáka z afghánské mise a kriminálního počínání jeho kolegů během dovolené doma. Z Afghánistánu propašoval třicet kilo opia, a zřejmě to nebylo poprvé, byl to zajetý obchod.

A ke vší té hroutící se pověsti jednotky, jak ji má z reality divák jako příkladnou zažitou, ještě korunu všemu dalo to, že vrahem vojáka nebyl snad nějaký zahradník, ale přímo plukovník z velitelství mise, hlavní velitel. Doopravdy, tak to bylo – tedy v té televizi.

Na PR pořad pro armádu ČR to rozhodně včera večer s dílem MISE nevypadalo. Bylo by zajínavé vědět, jestli se ministr obrany Stropnický při natáčení a po shlédnutí krimi cítil, či necítil být ve své kůži.. ostatně, o jakou kůži by v té chvíli mělo u něj jít?

Byla to náhoda. Ale ta je občas blbec. Jistě, pane..?  

A ještě douška. Už dlouho, snad třicet let  jsme neviděli nový český film o  současných vojácích. Až včera.

Aspoň teď víme, copak je to (taky) za vojáka - v misi - na Nově.   

 

 

Autor: Jan Dvořák | pondělí 20.10.2014 16:28 | karma článku: 16,45 | přečteno: 989x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0