Marketinkově zpackané očkování

Komunikační agentura, která získala zakázku na propagaci očkování proti covidu-19 nelibě nese, jak premiér i ministr zdravotnictví arogantně ignorovali její doporučení, koho očkovat jako prvního.

Agentura se inspirovala úspěšným britským příkladem, kdy první vakcína byla podána jmenovci slavného dramatika W. Shakespeara, což mělo silný emotivní dopad na veřejnost a ta pak projevila o očkování mimořádný zájem.

Proto agentura vytipovala hned čtyři příjmení našich historických osobností, jejichž jmenovci měli být dnes ráno očkováni, a to jak v Praze, tak v Brně. Výběr přihlédl k tomu, aby to byly osobnosti sice všeobecně známé, avšak pocházející rovným dílem z Čech a z Moravy.

A jak to dopadlo?

V Praze se nechal jako první očkovat premiér slovenské národnosti Babiš, a v Brně (alespoň že Moravák) ministr Blatný.

Ale cožpak ona jména mohou masově přitáhnout? Premiéra „nemusí“ víc než tři čtvrtiny obyvatel (podle preferencí) a ministra Blatného (když jsme na škále PES na pětce s drastickými restrikcemi) zcela jistě respektuje ještě méně lidí. A oni dva nás mají k očkování strhnout?

To agenturou vytipovaná zdravotní sestra z ARO Libuše Kroková – jmenovkyně kněžny Libuše – a primář MUDr. Přemysl Oráč, PhD. (jmenovec manžela kněžny) z Prahy, a z Brna záchranář František Kocourek (jmenovec legendárního siláka) a seniorka Venuše Věstonická (jmenovkyně moravské paleolitické krásky) by byli jinačími propagačními figurami!

Ale komu není rady, tomu není pomoci. Ať se pak premiér nediví, že ohlas bude vlažný, když „zamázli“ pořádné „pecky.“

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Dvořák | neděle 27.12.2020 10:05 | karma článku: 23,13 | přečteno: 798x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0