Mají také „mazlíčci“ abonentů prémiových článků nárok na zvláštní péči?

  Na webu jsme se dočetli zarážející informaci o  prazvláštních marketinkových metodám, k jakým  se v honbě za čtenářem údajně snížilo jedno obří vydavatelství.

Onomu „domu“ už nestačí pocit uspokojení z toho, že zcela zdarma a on line poskytuje čtenářům nejaktuálnější informace, které oni se zájmem konzumují. Teď už se několik měsíců snaží na tom i vydělat - a to tak, že lstí útočí na neovladatelné pudy lidské zvědavosti. Na portále uveřejňuje totiž i tak zvané prémiové články. Pod atraktivním titulkem se však objeví jenom několik řádků a pak se text vytrácí doběla. A zvídavý čtenář aby zaplatil, pokud chce číst dál! Lépe řečeno, aby si předplatil možnost číst všechny takové články po dobu celého měsíce.

Málokdo odolá vynaložit jednu korunu českou za prémiové čtení, jenomže ouha! Když se pořádně namlsá, pak se mu brána ke čtení v druhém a v dalších měsících otevře pouze tehdy, jestliže zaplatí teď už nikoli korunu, ale téměř čtyřicetkrát tolik! To si ovšem kdekdo rozmyslí, když si spočítá, že to, co zaplatil za celý měsíc, to nyní, a ještě o haléře víc, musí vynaložit každý den.

Aby se po třicátém dni čtenáři od premií neodvraceli, nabízí jim vydavatel velmi silnou pobídku - možnost nejenom číst exklusivní články, ale čerpat i jisté výhody. A právě ony se staly předmětem kritiky. Nejedná se totiž o dárková balení toustových plátků z nejmodernější linky, anebo o slevu na návštěvu Čapího hnízda či zaslání fotografií ministrů za hlavní vládní stranu s jejich zaručeně autentickými podpisy, ale jde o jisté výhody při poskytování zdravotní péče. A to už je prý trochu moc – tedy moc troufalé, protože moc - míněno v penězích - to vůbec není, jestliže je to v jednom balíčku součást předplatného.

Ale to ať rozeberou odborníci na zdravotnické právo, ať posoudí, zda takový marketinkový tah – spojení předplatného s možností nadstandardního přístupu k “premiantovi“ při ošetření na soukromých klinikách je už mimo zákon, nebo je to jen eticky diskutabilní, jestliže jde o zdraví člověka, respektive i dalších bytostí.

Je však poněkud absurdní, že portál, který se nad věcí pohoršuje, tak učinil v článku, jehož podrobnosti jsou přístupné pouze předplatitelům prémiových materiálů – zda ono předplatné je rovněž spojeno s určitými  duchovními nebo tělesnými požitky, o tom se portál nezmiňuje.     

 

 

 

Autor: Jan Dvořák | středa 2.12.2020 19:32 | karma článku: 13,13 | přečteno: 332x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0