Macron do Elysejského paláce! Jak to, že česká vláda ho ještě nepodpořila?!

Emmanuel Macron, jehož po grandiózním vítězství nad M. Le-Penovou o více než dvě procenta v prvním kole, dělí od Elysejského paláce pouhých 14 dní a předpokládaná drtivá porážka soupeřky, se bohužel stal terčem nechutných útoků.

Média spřažená s kandidáty, kteří odpadli, stejně tak jejich frustrovaní podporovatelé,  nemohli Macronův přesvědčivý úspěch v oslovení širokého spektra pracujících zkousnout.

Proto mu hanebně podsunuli neskromnost a velikášství, kdy už se jako prezident prý začal chovat.

Jako záminku si vzali proudy národního nápoje ze Champagne, který na besedě s voliči po vyhlášení výsledků tekl proudem, a rovněž  očerňujícím způsobem zneužili stolů, které se prohýbaly pod lehkým občerstvením. Jak nízké – ale co jiného můžeme od závislých médií také očekávat.

Při střízlivém pohledu na důvody Macronova vítězství v první ze dvou bitev o Elysejský palác naopak vystupuje do popředí „vojevůdcova“ skromnost  prezentovaná v působivé kampani zřetelným odkazem na churchilovské krédo: nelhat a neslibovat nemožné. Zato krev, slzy a pot, ano.

 

 

Proč česká vláda ještě nevydala pro francouzskou veřejnost oficiální doporučení, že mají Macrona zvolit? To Němci si pospíšili, a naší montovně i v tomhle vypálili rybník.       

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Dvořák | pondělí 24.4.2017 18:07 | karma článku: 27,43 | přečteno: 869x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0