Lžou nám, až se jim od huby práší?

Ano, politici nám lžou dost často, a když je přistihneme na švestkách, nic si z toho nedělají, a dokážou věci zakamuflovat.

Tvrdí třeba, že ukrajinské armádě pomáháme pouze ušankami a zimními kabáty, a pak se „provalí“, že to není pravda, že  expedujeme  i těžkou bojovou techniku.

Stejně jako další tři tisíce čtenářů jsem včera  po přečtení  jednoho  ze zdejších blogů nabyl  nezvratného přesvědčení,  že na Ukrajinu jsme v těchto dnech poslali  obřím strojem ukrajinské letecké společnosti tanky.

 Dokladem toho měla být fotografie z Letiště v Mošnově, kde jsou tanky zřetelně vidět.  Šlo zřejmě  o exkluzivní informaci z velmi důvěrného a důvěryhodného  zdroje.

 Kdo by si v té chvíli aspoň v duchu nezanadával na licoměrnost vládních představitelů, kteří mluví o ušankách,  o nevojenském řešení konfliktu, a přitom jde o tanky!

Když jsem  dnes  ráno  pohlédnul na titulní stranu jednoho deníku  a viděl tam tutéž fotografii jako na blogu , zato však s palcovým titulkem „Tanky z Česka táhnou do boje proti islámu“, a velký článek pod ním (teď už i na tomto serveru) ,  zvednul se mi tlak ještě víc. Z toho,  jak  rafinovaná byla reakce armády na odhalení v blogu. Přišli s krycí legendou, že prý  jde o tanky pro nigerijskou armádu pro boj proti brutálnímu hnutí Boho Haram.  

Ale věřte té vládní propagandě, když víme svoje, že šlo o tanky  pro ukrajinskou armádu. 

Nebo se jen tak, od klávesnice počítače prášilo?   A o lež (politiků)  tentokrát nešlo?  

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Dvořák | pátek 30.1.2015 8:47 | karma článku: 27,99 | přečteno: 1762x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0