Lůžek je v nemocnicích dost, tak přivřeme oči

Některá vyjádření politiků, nejsou-li pochopena správně, anebo příliš volnou interpretací jsou zkreslena či zasazena do nepravého kontextu, mohou způsobit fatální následky.

-Maruš, hele jak tamten šílenec vybrzďuje! Mohla být pěkná bouračka, možná i smrťáky. Nahlásíme ho.

-A proč? Víš přece, co říkal ministr? Něco jako, že být mírnější si můžeme dovolit, protože nemocnice to ještě unesou – no a pohřební ústavy určitě taky, říkám zase já. Tak hned neplaš.

-A seš si jistá, že to říkal Hamáček? Já myslím, že to byl ministr Blatný. A nemluvil o dopravních kontrolách, ale o pandemii, když se ho novináři ptali, jak to, že všude jinde jsou opatření přísnější než u nás, i když tam mají míň nakažených než my.

-Asi jsem se spletla.

Už chápu, Blatný tím myslel ty pořád prázdné polní nemocnice na výstavištích určené pro lidi s covidem, a nezřizované  jako záložní chirurgie pro zraněné po bouračkách.

- - - - - - - - - -

 

SEZNAM.cz   17.12   9:44

Ministr zdravotnictví Jan Blatný odpovídal na otázku, proč je Česko v řadě případů mírnější než jiné evropské země – například nechává otevřené obchody. „Proč jsme mírnější než ostatní země? Zatím si to můžeme dovolit proto, že zátěž nemocnic nebyla extrémní. U nás je nárůst pozvolnější, v nemocnicích dokonce pozvolnější než nárůst v populaci,“ reagoval ministr.

 

 

Autor: Jan Dvořák | čtvrtek 17.12.2020 16:38 | karma článku: 12,78 | přečteno: 311x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0