Liduš panu prezidentovi křivdila

O hradním vyznamenávání se od sobotního večera v rodinných kruzích živě debatuje. Ne všude se však vedou malicherné spory o to, zda spíš než Jarek měl medaili dostat Bolek, anebo místo Helenky třeba Alenka.

Po probuzení do kalného nedělního rána, které bývá moudřejší večera, může u zodpovědných jedinců dojít i k sebe zpytu svědomí a k vyvození mučivého závěru, že včerejší rozhořčení nebylo na místě.  

 

-Ty, Bédo, já se strašně stydím.

-A za co, Liduš,  že jsi připálila  sváteční řízky kvůli telefonování s Jarčou?

-To taky, ale hlavně za to, že jsem strašně křivdila panu prezidentovi. Když na začátku vyznamenávání vítal všechny ty předsedy, tak z toho vynechal pana premiéra. Myslela jsem si, že to udělal schválně, že mu nemůže zapomenout, jak o něm  Sobotka napsal, že už se rozpadá, nebo tak něco..

-..že se rozpadá osobnostně…

-..a proto ho teď arogantně přehlížel jakoby  Sobotka byl pro něj vzduch. A to mně  připadalo od pana prezidenta dost ubohé, protože jinak je přece pověstný velkorysostí i k těm, kteří ho urážejí.

-A teďka už ti to ubohé nepřipadá?

-To víš, že ne. V rádiu říkali, že na Hradě pan premiér vůbec nebyl, takže pan prezident mu tu urážku ani vrátit nemohl, i kdyby chtěl, a to by jistě nechtěl. Pan Sobotka se prý včas omluvil, že se bude věnovat dětem.

-Moment, dětem? Ty tomu věříš? Houby dětem. To je určitě politický kalkul, že nepřišel.

-Prosím tě, co by mu to bylo platný, když volby projel a předsedou socialistů už nikdy nebude?

-To nebude, ale myslí na budoucnost. Tím, že na Hrad nepřišel, udělal si oko u rektorů, a taky  u topky a lidovců, kteří rovněž Zemana bojkotovali.  Vůbec bych se nedivil, kdyby  teď Sobotka  bokem k poslancování  vedl na univerzitě v Brně politologický seminář o soudržnosti koaličních vlád, a kdyby ještě k tomu přestoupil buď do topky, kde hledají lídra, nebo k lidovcům – když s nimi  včera držel basu.

 

Autor: Jan Dvořák | neděle 29.10.2017 18:32 | karma článku: 19,86 | přečteno: 833x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0