Kremle, nech už toho popírání!

Je to stará obehraná písnička. Kdykoli se prokazatelně potvrdí, že Moskva zase už měla prsty v nekalostech na mezinárodní scéně, začne Kreml hlasitě popírat i jen stíneček účasti ruských agentů na určité provokaci.

Aktuálně se „provalilo“, že za drastickými bouřemi tzv. žlutých vest ve Francii stojí speciální ruské podněcovací komando, jehož úkolem je vnášet chaos, zmatek a násilí do pokojných projevů občanských protestů v zemích západní Evropy.

Kreml jako obvykle jakoukoli oficiální účast Ruska na nepokojích popírá. Rovněž tak nemá prý žádné informace o tom, že mezi demonstrující by se z pouhé zvědavosti snad vmísili jednotliví ruští turisté či dokonce hromadné skupiny z poznávacích zájezdů po krásách francouzské metropole.

Jde samozřejmě o licoměrnou lež.

Moskvu z ní usvědčují videozáznamy z ulic, kde je zřetelně slyšet ruské volání ??? ( hurááá) či výzva demonstrantům k útoku na policii ????? ??, ????? ?? (Bijte je, bijte je). Rusko tvrdí, že evidentně šlo o provokaci francouzské tajné služby, jejíž agenti voláním  v ruštině chtěli vyvolat dojem ruské přítomnosti, avšak rodilým mluvčím se v přízvuku prý vyrovnat nemohli.

Aktuálně se však dostal na veřejnost záznam z celního prostoru letiště v Orly, kde pátečního večera procházeli kontrolou pasažéři letu Aeroflotu z Moskvy. Záznam je šokujícím odhalením, že ruské angažmá v nepokojích s cílem abdikace Microna  sahá do úplně nejvyššího patra.

Jak dlouhou ještě budeme na přiznání čekat?

Autor: Jan Dvořák | úterý 11.12.2018 18:09 | karma článku: 27,20 | přečteno: 686x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0