Konečně zákon o škrábání a paskách, ale jak dlouho jsme čekali!

Premiérem i veřejností vychvalované ministerstvo dopravy dělá, co může, aby provoz  aspoň na stávajících komunikacích byl co nejbezpečnější, když už jsou objektivní překážky, které rozšiřování silničních a dálničních sítí brzdí.

Nejenom automobilisté budu mit možnost přispět k větší bezpečnosti v zimním období, ale i chodci, kteří by měli nosit reflexní pásky. Zatím ještě není jasné, na které části oděvu by měly být, padají různé návrhy včetně možnosti reflexní čelenky či reflexních brýlí. To už je však jen technikálie, dost možná, že znění zákona bude operovat obecnějším pojmem „viditelného místa“, to třeba pro případ, kdyby se na komunikaci pohybovaly i osoby tzv. nahoře bez, nebo se pěšky přesouval nudistický tábor.

Jisté to však mají už řidiči automobilů. V zimě budou nemilosrdně pokutováni, pokud před jízdou nezbaví vůz námrazy na sklech a sněhu na karosérii. Ve stejném stavu plné čistoty budou muset vůz udržovat i během jízdy, jinak by zákon ztrácel smysl.

Dalším uvažovaným opatřením má být povinnost pro chodce, aby se v zimě pohybovali po chodnících a vozovkách ve speciálním zimním obutí s antiskluzovými podrážkami. O jejich parametrech se ještě povede odborná diskuse. Zatím se vyjádřila jen ombudsmnanka Šabatová:“ Záměr vítám, protože už se mi nechce dál přivírat oči nad dvojím metrem, kdy řidiči zimní obutí mít musí, a chodci dosud ne. Je to do Štrasburku( jako ateistka nahradila Nebe soudem pro lidská práva)  volající diskriminace!

Pokud policie bude při zimních kontrolách skutečně důsledná, máme se na co těšit! Tak šťastnou cestu

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Dvořák | pátek 31.10.2014 9:16 | karma článku: 24,12 | přečteno: 998x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0