Komunistická mlátička za 60 tisíc? Výborný kšeft od Kalouska

Kdo pečlivě sleduje domácí politickou scénu, pak jistě zaznamenal, že sněmovní mandátový výbor se proměnil v kostnický koncil, který od novodobého Husa-Kalouska požaduje, aby odvolal.

Nikoli své zcestné ekonomické učení, ale „komunistickou mlátičku“, kterýmižto slovy veřejně označil poslaneckého kolegu Zdeňka Ondráčka z KSČM.  A to jenom proto, že se nesnažil zatloukat, že jako esenbák si před pětadvaceti lety párkrát obuškem do demonstrantů bouchnul, ale od té doby pak u demokratické policie už sekal dobrotu.

Ačkoli rozhořčený Kalousek říká, že mu jde o věc a o princip, zdá se však, že záležitost bere velmi osobně. Ve středečních UK se totiž skromně přiznal, že žádný disident (jako člen strany Národní fronty) sice nebyl, ale že přesto obuškem také dostal. Bohužel neřekl kdy, kde a od koho – snad ne od Ondráčka - takže lze z logiky argumentů předpokládat, že to bylo spíše na nějaké opravdu protirežimní akci, než při hospodské rvačce, kterou esenbáci „řešili.“

Jestliže Kalousek neodvolá, respektive neomluví se, hrozí mu exemplární trest nikoli upálení, ale pokuta až do výše jednoho celého poslaneckého platu, což je víc než šedesát tisíc.

Za tuto částku by TOP 09 mohla například pořídit v prestižním deníku „obří“ předvolební inzerát o své zásadovosti, a to o rozměru zhruba 14x 10 centimetrů, publikovaný jen jednou.

Takhle však média Kalouskovi udělají reklamu ráda, a nestojí to partaj nic.

-Vidíš, o mně by Kalousek nemohl říkat,

že jsem komunistická mlátička.     

 

  

 

Autor: Jan Dvořák | čtvrtek 18.9.2014 9:25 | karma článku: 11,80 | přečteno: 609x