Koho to do té televize pouštějí?

Chtěl bych minimálně za sebe, když si při své skromnosti netroufnu tvrdit, že stejný názor sdílí drtivá většina diváků včerejších Událostí komentářů, vyjádřit rozhořčení nad tím, co se tam dělo!

Moderátor Dolanský jistě v dobré víře, neboť poťouchlost při výběru hostů, znaje jeho přísnou nadstranickost, mu přisuzovat nemohu, pozval do studia tři vynikající lékařské kapacity. První přes duši a mozek, druhou přes chirurgii útrob a třetí přes srdce. Profesory Höschla, Pavka a Pirka.

Divák by očekával, že bude řeč o problémech medicíny – taky že byla, ale až nakonec a na okraj – moderátor měl však s profesory jiný záměr. Jako osobnosti, požívající mezi lidmi nebývalé důvěry i úcty, měly svými postoji podpořit uklidňovací tendenci, nebo též „protistrachovou“ kampaň televize ve vztahu k uprchlické krizi. Moderátor zjevně očekával, že profesoři v podstatě řeknou, že obavy veřejnosti před migrační vlnou jsou zbytečné, že pramení z ničím neopodstatněného strachu z neznámého a že důsledky ekonomické, kulturní i konec konců populační, budou pro celou Evropu obohacením.

Jenomže tohle profesoři neřekli. Spíš pravý opak. Ani tak znamenitý rétor jako prof. Höschl neskrýval obavy a řekl - když to zjednoduším -, že už se tím něco musí udělat.

Prostě se ta trojice pseudointošů zachovala skandálně, vyjadřovala totéž, jako nepoučitelná většina veřejnosti. A ještě si prof. Pafko přisadil a „sjel“ profesora Putnu za to, že si dovolil přeškrat plakáty na přednášku politologa Robejška, který si v kritice EU za neřešení uprchlické krize nebere servítky.

Bylo mi moderátora upřímně líto. Zažil velké zklamání z hostů, které pozval. Příště si jistě dá už pozor, aby se plánovaná uklidňovací dvacetiminutovka od samého počátku nezvrhla ve dvacet neplánovaných minut vážných pochybností a varování před špatným koncem evropských hodnot.

Höschla, Pafka a Pirka by do televize k tak citlivým záležitostem už pouštět neměli. Když půjde o mozek, plíce, nebo transplantaci, a budou se držet pouze svých kopyt, pak prosím, tam by zákaz platit nemusel.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Dvořák | středa 30.12.2015 16:53 | karma článku: 43,02 | přečteno: 3167x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0