Kdo se naboural J. Ovčáčkovi do twitteru?

Uplynulo pouhých deset dnů od brutálního útoku na datové systémy dvou set zemí, a dnes je tu další napadení. Sice ne globálního charakteru, ale globálního významu vzhledem k osobnosti, na kterou byl útok veden.

V podvečerních hodinách neznámí hackeři napadli twitterový účet „úst“ prezidenta republiky, mluvčího Ovčáčka.

Text závažného sdělení ohledně postupu prezidenta republiky při udělování milosti J. Kajínkovi, jímž mluvčí uváděl na pravou míru spekulace tzv. dobře informovaných nezávislých médií, hrubě znevážili umístěním fotografie, která je v přímém rozporu s tvrzením Jiřího Ovčáčka.

 

 

Hanebná fotomontáž má zjevně znevěrohodnit jak mluvčího, tak i prezidenta republiky, a navodit falešné zdání, že ani jeden z nich si nevidí do úst, protože  podle snímku p. Kajínka  prezident přijal, a to obvyklým zvyklostním způsobem,  jako při odchodu činitelů z postů, kdy jim děkuje za dobře vykonanou práci pro vlast.

Kdyby veřejnost oba tak dobře neznala, mohla by falzifikát vzít jako realitu a názor na mluvčího a jeho prezidenta korigovat v jejich neprospěch.

Špatné je, že se J. Ovčáčkovi dosud nepodařilo fotografii odstranit. Ačkoli se obrátil na Chovancův útvar boje proti kyberzločinu a dezinformacím, aby v rámci svých širších možností konal a mazal, neděje se nic. Vyvstává proto otázka, na níž odpověď je  lépe snad ani nedomýšlet

 

 

Autor: Jan Dvořák | neděle 21.5.2017 22:32 | karma článku: 20,43 | přečteno: 593x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0