Kdo není špinavý bezvěrec, má vyhráno?

Islámský stát je jako rakovina, přirovnal trefně radikální extrémistické hnutí k vážné chorobě šéf hradní diplomacie Kmoníček.

Měl svatou pravdu, neboť extrémisté si neberou servítky a bezostyšně vyhrožují zabitím nevěřícím zámořským psům, a Evropanům hlavně západním, k nimž se i my hrdě hlásíme.

Výrazně slabší obavy z napadení může mít na rozdíl od nás například méně mravně zkažená a demokracií ne tolik prorostlá jistá euroasijská velmoc, v níž navíc k tomu žije kolem patnácti procent muslimů, což může být až dvacet miliónů obyvatel.

Podstatné pro onu zemi je ovšem to, že díky šťastné souhře okolností se od Evropy našeho střihu odvrátila, respektive byla po zásluze z kruhu jejích přátel vyobcována. A také s vojenskými strukturami starého světa už nic společného mít nechce, a ani mít nemůže. Stejně jako ony s ní, pokud se všechno vrátilo do klasického vzorce jasných nepřátel. Snad za okolností, kdyby se ISIL ukázal skutečnou globální rakovinou, mohli by ze staronových nepřátel opět být dočasní spojenci. 

 Jo páni kolegové, to se to Putinovi vegetuje!

Když není nevěřící Američan,

ani západoevropan,

ani špinavý Francouz nebo Australan,

a hlavně, když  není v NATO…

       

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Dvořák | úterý 23.9.2014 13:31 | karma článku: 13,81 | přečteno: 945x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0