Kdo bude na koni, až se tady vyhlásí „Orbánův“ stav?

Opozice hřímá. Ing. Kalousek se dokonce vyzbrojil třemi pistolemi, ministr Hamáček uklidňuje, že jde jen o materiál k diskusi, premiér připustil, že návrh se příliš nepovedll - zřejmě chce dopilovat. A navíc není vhodná doba. Prý.

A kdy jindy bude vhodnější čas, než právě teď? 

Proč vůbec takový rozruch?

Přitom ministr obrany Metnar v té nejlepší vůli, aby účinně přispěl ke konečnému vítězství nad koronavirem,  jenom oprášil a aktualizoval návrh zákona, který  se v minulých  letech nestačilo projednat a  schválit. Zákon by v případě neschopnosti (neschopného) parlamentu umožnil vládě, aby podle svých představ rozhodovala a prováděla libovolná opatření legislativně „překrytá“ vyhlášením nouzového stavu.

Toto výrazné racionalizační opatření v řízení země, samozřejmě na dobu neurčitou, zároveň však zaručeně jen dočasnou, si ministr „nevycucal z prstu“. Čerpal z politické historie i přítomnosti systémů, které žvanírny buď omezily, anebo vyloučily zcela. Jako bytostný demokrat konzultoval ovšem svůj záměr s kolegou V4, premiérem Orbánem. Jeho aktuální poznatky byly pro ministra cenným zdrojem poučení. Konzultace proběhla po skype.

ANO, PANE PREMIÉRE, VŠECHNO JSEM SI PEČLIVĚ POZNAMENAL, I MY U NÁS MÁME PŘÍSLOVÍ, ŽE NA CHUDÝ LID, RESPEKTIVE NA OPOZICI MUSÍ BÝT PŘÍSNOST.

SNAD JEŠTĚ JEDNU RADU. MYSLÍTE SI, ŽE BYCH JAKO VŮDCE MĚL JEZDIT SPÍŠ NA BĚLOUŠI NEBO NA VRANÍKOVI, ABYCH MĚL PATŘIČNOU AUTORITU?

 

-A JSTE SI JISTÝ, ŽE PO SCHVÁLENÍ TOHO ZÁKONA BUDETE NA KONI ZROVNA VY?       

Autor: Jan Dvořák | úterý 31.3.2020 11:53 | karma článku: 18,49 | přečteno: 949x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0