Každý něco pro vlast, společně pro Drahoše

V době, kdy prezident Zeman z (dnešních) novin otevřeně vyhrožuje, že žádný český Majdan nedopustí a kdy je ochoten třeba ještě rok nechat premiéra v. d. sestavovat vládu, je dobře, že občanská společnost nespí.

Nejenom demonstracemi za účasti širokého věkového spektra od adolescentů až po 60+ dává veřejnost důrazně najevo, že „MY JSME LID“, a ne nějakých, kdo ví čí manipulací zvolených 200 poslanců, prezident a prozatímní vláda, ale kromě toho se  demokraticky smýšlející občané šikují do nových spolků  za lepší Česko pod charizmatickými vůdci, kterým patří budoucnost.

Odezva veřejnosti je pro osud křehké demokracie povzbuzující - i když  drobné výstřelky nepochopení a spekulací o motivech se  ještě vyskytnou .

 

-Pane docent, tady čtu, že pan profesor Drahoš založil  nějaký státotvorný, a vyloženě prý apolitický spolek.Co říkáte, mám se tam taky přihlásit?

-Máte na mysli, pane soused to jeho..SPD?

-Jaké SPD? Co vás to napadlo? Ten hrozný xenofobní spolek, nebo vlastně partaj, přece založil Okamura, ne pan profesor. S takovou věcí by se nešpinil. Ten Drahošův spolek se jmenuje SPČ, Společně pro Česko.

-No, já si stejně myslím, že je to spíš SPD, Spolek Pro Drahoše, než pro Česko - aby se stal senátorem, když mu Hrad nevyšel. Když mu chcete dělat křoví..

 

Autor: Jan Dvořák | čtvrtek 22.3.2018 8:31 | karma článku: 26,09 | přečteno: 604x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0