Kancléřka to dokázala, s páteří se dají dělat divy

V posledním měsíci zaznamenala berlínská rezidentura CIA, že se v důvěrné blízkosti kancléřky v její pracovně zhruba třikrát týdně pohybuje muž ruské národnosti.

Bylo by to podezřelé, a to na stupni číslo 2, kdyby šlo o osobu v Německu bydlící, ale skutečnost, že muž do Berlína vždy dopoledne přiletí spojem z Moskvy, a večer se vrací zpět, znamená podezření pátého stupně.

Nejde snad o tajného emisara prezidenta Putina, s nímž kancléřka chystá nějaký pakt, který by poškozoval americké národní zájmy?

Instalovaný odposlech k rozlousknutí oříšku příliš nepřispěl. Z pracovny se ozýval po většinu návštěv  neznámého muže, zhruba tento dialog, a to v ruštině, což vyžadovalo simultánní překlad.

-Ták, ano paní kancléřko… Ještě…ještě víc... Nebojte se…  Zaberte.

-Au, to bolí, víc už nemůžu..

-Ale můžete. Minule to bylo  už o padesát stupňů.  Musíte se pořádně uvolnit. Však se ta páteř poddá a bude jako gumová..

-Au..Au..

-No dobře, tak vám krkem zakroutím já..

V takových chvílích byli agenti na rozpacích a váhali, zda by neměli upozornit německé kolegy z tajné služby, že kancléřka je bezprostředně ohrožena na životě, ale když se pak ozvalo: Ne, Ne, já sama, tak si řekli, že do sebevraždy jim nic není.

Rezidentura CIA v Moskvě pak kolegům v Berlíně předala informaci, že oním mužem je rektor  ????????????o?o ????????a ?????????? ???????? ????????- Státního institutu přípravy artistů.

CIA poté sledování kancléřky ukončila, neboť pravděpodobný rekvalifikační kurz, který A. Merkelová prodělává, bezpečnostní zájmy USA neohrožuje.

Už jsem málem nedoufala, že to číslo zvládnu.

Obrátit, a přitom si zachovat tvář na původním místě.

Autor: Jan Dvořák | neděle 7.2.2016 10:58 | karma článku: 29,22 | přečteno: 1420x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0