Kancléřka míří hodně vysoko

Už když se paní kancléřka ráno probudila, byla si jista tím, že za dvanáct hodin bude prakticky rozhodnuto, že volebním vítězstvím si po dosavadním funkčním hatttricku už počtvrté prodlouží svůj dočasný pobyt v kancléřství.

Přesto nepodlehla pýše, a jako při každé parlamentní volbě nevynechala tradiční rituál. Není jím návštěva kostela, což je u křesťanské, a ještě k tomu demokratické političky, samozřejmé, ale je jím  milé setkání se svým učitelem, zesnulým kancléřem Kohlem.

Nejde však o duchařinu, bývalá  vědecká materialistka Merkelová na vyvolávání duchů a komunikaci s nimi nevěří. Je to pohled z očí do očí - v muzeu voskových figur.

Ačkoli vizuálně plnohodnotná dvojnice kancléřky ve voskovém podání je v muzeu Kohlovi – rovněž voskovému – stále na blízku, verbálně se projevit nemůže, a proto za ním  Angela Merkelová přichází ve své skutečně živé verzi, aby se skromně pochlubila svými úspěchy.   

-Servus, Helmi! Nechceš se aspoň teď trochu začervenat, jak moc si mě podceňoval a bokem o mně říkal, že ti stejně nedosáhnu ani k patám, a teď budu kancléřkou minimálně stejně dlouho jako ty, šestnáct let!  

 

Už teď jsem tě přerostla.

K neotřesitelné stabilitě patří paní kancléřce upřímná gratulace od  jejích der geliebte Tschechen .

Zlovolné komentáře, že ve volbách CDU dopadla nejhůře od druhé světové války, stačí odmítnout poukazem na to, že poválečná éra je přece dávno pryč, a je jen logické, že dřívější výsledkové bubliny už jednou splasknout musely, a zásluhou kancléřky Merkelové se dostavil  GRE- Großer realistischer Erfolg /  VRS - Velký realistický úspěch.  

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Dvořák | neděle 24.9.2017 12:49 | karma článku: 21,23 | přečteno: 678x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0