Jako by existoval jen koronavirus, a střet zájmů už ne?

Je smutné, že média, ale i politici, se v souvislosti s „čínskou chřipkou“ téměř zcela odvrátili od ještě nedávných informačních priorit.

V novinách a v televizích je premiéra sice stále plno, ale v podružných záležitostech. Dostává nevídaný prostor, aby říkal, co chce a novináři přitom cudně mlčí o tak zásadních věcech, jako je Čapí hnízdo a nevídaný střet zájmu.

Copak pro zemi tato tak ostudná zátěž najednou zmizela? Samozřejmě že ne. To jenom „hlídači demokracie“ v hlídání polevili a dělají, že nic, a tváří se, jakoby jeden, sice vážný, pandemický problém měl mít navrch nad zcela nejvážnějším problémem, který ohrožuje samu demokratickou podstatu našeho zřízení. Už ani chvilkaři v médiích neburcují.

Kdypak naposledy promluvil vrchní státní zástupce Zeman? Proč zástupce Šaroch není pod palbou dotazů, jestli už konečně gordický uzel rozetne, aby právě Zeman mohl rozhodnutí opětovně zrušit, a poslat Šarochovi zpátky, aby do příštích voleb už bylo se žalářováním premiéra jasno?  

Už i ČT v prezentaci premiérových problémů ohledně střetu zájmu umdlévá a snaží se ho nachytat na švestkách kvůli prkotinám v nekoncepčním rozhodování při řešení pandemické situace.

Ale koho, kdo má oprávněné obavy o to nejcennější, o křehkou květinku demokracie, tohle vůbec zajímá? Nám prostým občanům přece není bližší vlastní neposkvrněná košile než premiérův špinavý kabát.

Vraťte se prosím - vy objektivní a nezávislí novináři a lídři demokratického bloku - k normálu, víme přece všichni, kdo nám škodí nejvíc. Tak s ním zpátky na pranýř. Nečekejte, až pandemie pomine. Může to trvat podle Prymulovy věštby ještě dlouho.

 

 

Autor: Jan Dvořák | čtvrtek 26.3.2020 8:29 | karma článku: 21,04 | přečteno: 393x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0