Já mám devět náměstků, náměstků, náměstků - kyberšikana ministryně Valachové

Ministryně školství Valachová teď vypadá, že se každým okamžikem sesype, ačkoli je vyhlášenou tvrďačkou.

Stala se totiž objektem dosud bezprecedentní kyberšikamy. A to poté, kdy ještě před prvním červencem, než začal platit služební zákon - který mimochodem loni dotvářela – provedla organizační změny na úřadu a počet svých náměstků doplnila do optimálního stavu na devět.

Přitom se ministryně ještě držela tzv. při zemi, a z úsporných důvodů musela specializaci náměstků sdružit, takže například náměstek pro dějepis je současně ještě zodpovědný za hudební výchovu a náměstek pro chemii má na starosti také kreslení. A post náměstka pro chování dokonce obsazen vůbec nebyl. Mluví se o tom, že je rezervován pro Dr. Ratha, až v příštích týdnech dojde k jeho definitivní očistě.

Zdá se však, že snaha ministryně po racionálním řízení resortu se stala trnem v oku nejspíš starým uraženým strukturám, které začaly ministryni elektronicky šikanovat. Děje se tak zasíláním desítek e-mailů denně, které obsahují následující odkaz, snad nejapnou narážku na počet náměstků?

Nezůstalo však jen u odkazu. Citovanou odrhovačku kdosi každou čtvrt hodinu „pouští“ do mobilu paní ministryně a dokonce i do pevné linky.

Krátce po prvních e-mailech přišly další s textem: Nás se nezbavíš, a nemysli si, že když počet náměstků zvýšíš, třeba na jedenáct,  že si tím pomůžeš – podívej:    

Po pár hodinách přišel další e-mail. Ani když náměstky zredukuješ, nebudeš mít pokoj

A „nabídl" ministryni jakýsi  personální  zpěvníček. 

Čtyři náměstci             Tři náměstci           Dva náměstci    

Doposud se ministryně snažila nátlaku neustupovat, ale po obdržení poslední „narážky“ uvažuje o tom, že by se náměstků zbavila úplně, a pak už by mohla mít od šikany  pokoj.

Ale jak se zdá, obdrží ještě jeden motivační vzkaz. 

Otázkou je, kdo za tím vším stojí? Odborníci na IT nevylučují, že by maily mohly být zasílány z jistého ministerstva, které obhospodařuje státní kasu a počet náměstků na školství se mu  jeví poněkud přehnaným, což. jak uznáte,  je holý nesmysl.  

Autor: Jan Dvořák | sobota 4.7.2015 9:59 | karma článku: 33,29 | přečteno: 4834x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0