Invaze, nebo neodkladná pomoc navzdory sankcím? (On line sledujeme)

V časných ranních hodinách překročila hranici České republiky směrem ze Slovenska početná kolona nákladních automobilů cizí mocnosti.

Stalo se tak bez vědomí vlády i poslanecké sněmovny. Konvoj, v jehož čele jede vůz s vlajkou Ruské federace, směřuje ku Praze, respektive k Letenské pláni. Tam, na dohled Hradu, údajně mají vozy zaparkovat.

Aktualizace:

Konvoj přijíždí na pozvání prezidenta republiky Miloše Zemana učiněného prostřednictvím „tvítu“ mluvčím Ovčáčkem. Pozvání končí emotivní výzvou: ??? ????? ???? ??????. ????????? ? ???.

 

Aktualizace:

V době, kdy se kolona začala na pláni formovat, pozval si prezident premiéra Sobotku. Sdělil mu, že jako vrchní velitel nemohl dál přihlížet k  nečinnosti vlády v krizové situaci, která destabilizuje společnost, a  proto se obrátil o pomoc ke svému protějšku z Kremlu.

Aktualizace:

Podle pražského zpravodaje ruské agentury TASS se jedná o nevojenský, čistě humanitární konvoj. Reportér ČT 24 Karel Rožánek, který měl jako jediný zástupce českých médií možnost vozy si opravdu osahat, potvrdil, že sice jde o vojenské vozy KRAZ, avšak ve chladírenské úpravě.

Aktualizace:

Před patnácti minutami k jednomu z vozů přijel superb s hradní poznávací značkou a kancléř Mynář osobně převzal z chladírenského vozu kartonovou krabici s etiketou odpovídající obsahu.

Aktualizace:

Mluvčí Ovčáček na facebooku sdělil, že doručené máslo je vysoce kvalitní, jak měla možnost KPR otestovat, a hned poté prezident republiky vyzval ministry vnitra a obchodu, aby bezodkladně zařídili  prodej másla na pláni přímo z vozů, a to s využitím regulačního systému označkování každého příjemce fixem, aby nemohl nakupovat opakovaně.

Aktualizace:

Ze zdrojů blízkých vládě je akt prezidenta vnímán hlavními volebními lídry jako svévolný, jako vyložený podraz na politické strany.  Každá z nich totiž měla svůj plán, jak zařídit, aby ve čtvrtek před volbami máslo všude bylo. Měl to být vrchol kampaně, kdy se ukáže, kdo z lídrů to dokázal nejlíp.

Aktualizace:

K informaci od zdroje  uvedl politolog Huhláček , že tímto aktem chtěl prezident „dorazit“ neschopného premiéra a zároveň zabodovat ve vlastní kampani, kdy na rozdíl od svého dávného předchůdce Antonína Novotného, který veřejně slíbil, že: „Maso bude v brzku“, a maso stejně nebylo, nic neslíbil, rovnou konal, a máslo je!

Aktualizace:

Prezident prohlásil, že rovněž hovořil se svým čínským protějškem. Ten přislíbil okamžitou pomoc ihned po uvedení Hedvábné stezky do provozu.

Aktualizace:

Předseda KSČM Filip: “Víme, kdo jsou naši skuteční přátelé. Tak jako při strašném suchu v roce 1947 nás Sovětský svaz – ač sám si musel utáhnout rubášku – nenechal vyhladovět a poslal nám tisíce tun obilí, tak Rusko nám dnes podalo pomocnou ruku s máslem.“   

 

 

 

Autor: Jan Dvořák | čtvrtek 19.10.2017 7:23 | karma článku: 22,23 | přečteno: 655x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0