I bez balené vody lze uhasit žízeň, navíc zdravě!

Kvapem se blíží doba, kdy má být odzvoněno balené vodě a kdy se opět vrátíme k osvědčené praxi už z předminulého i minulého století, tedy k vodě z kohoutku.

Důvod je jasný. Plasty se staly pohromou pro životní prostředí.  Navíc si bezděčným pozřením jejich částic ničíme zdraví, takže při pití vody z plastů bychom se věku kolem sto padesáti, dvou set let bez újmy ani dožít nemuseli. A to bychom riskovat neměli. Unie to ví lépe než my a tak chystá postupné omezování.

Pravdou však je, že bude záležet na národních vládách, jak rychle, a zda vůbec, balenou vodu zatrhnou. Ovšem když nezatrhnou, pak si to pěkně od aktivistů vypijou.

Boj o návrat ke kohoutkům snadný nebude, jako zápas s žádnou závislostí není snadný. A na balené vodě má u nás závislost 95 procent domácností! To je strašné číslo - proti němu jsou ostatní závislosti nicotností.     

Mezi námi, úplně špatné to po absolutním zákazu balených vod přece jenom být nemusí. Člověk dostane šanci omládnout, tedy aspoň v chování se vrátit do dětských let. Nebylo přece slastnějšího pocitu, obzvlášť když uhodila vedra, než vnořit si do úst kohoutek a pustit vodu... Sklenice byla k ukojení žízně naprosto zbytečná.

Mimochodem, neměly by se sklenice taky zakázat?  Víte vůbec, kolik energie se spotřebuje na jejich výrobu a jak drtivou uhlíkovou stopu to zanechá? 

 

Pane kolego, čistě z teoretického hlediska, dal byste teď tady na poušti přednost vodě balené, nebo vodě z kohoutku?      

Autor: Jan Dvořák | pondělí 14.10.2019 18:21 | karma článku: 14,63 | přečteno: 390x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0