Hrozby ze vzdušného prostoru

V rozporu s chlácholením lídrů by se bezpečnostní situace v zemi mohla přiostřovat. Fialův režim by si nemusel být jistý dnem ani hodinou. Už teď mu Stínová vláda citelně šlape na paty.

A k tomu se ještě přidružilo riziko z následků militantního rozhodnutí ministryně Černochové dodat Ukrajině munici.

Ruský prezident vzal naši pomoc osobně. Jako provokaci a snahu vyvolat Kremlem nikdy nezamýšlenou invazi na Kyjev.

Bezpečnostní analytici i naše tajné služby proto nevylučují ze strany Moskvy odvetu. Soudí, že zřejmě nepůjde o zopakování Srpna 68, ale o komornější operaci ze strany Ruska. Ovšem ne komorní příliš, nikoli takovou, jakou by bylo ve vši tichosti podání jedu zodpovědným činitelům. Ke „slovu“ se mohou dostat i zbraně. Třeba kalašnikovy nebo odstřelovací pušky, jako hlasitý výstražný akt.

Proto jsou teď kromě hranic, civilních letišť s jejich přístroji na identifikací tváří daleko přísněji chráněn i vzdušný prostor.

Není vyloučeno, že může dojít k výsadku likvidačního agenta nebo i celé skupiny z letadla, jak se v minulosti v jiných souvislostech stávalo (operace Antropoid, výsadky agentů CIA, ale i shazování mandelinky bramborové z letadel US Army).

Z aktuální informace GŠ vyplývá, že v noci se na radarech v jistém úseku objevilo nehlášené letadlo. Klesalo stále níž. Důstojník u radaru neprodleně poslal za objektem monitorovací dron.

Po několika minutách vyskočil z letadla parašutista. Dron jeho dráhu monitoroval a přenášel obraz i zvuk na velitelské stanoviště.

Když se k parašutistovi na bezpečný dohled dron přiblížil, „narušitel“ volal: „Nestřílet, nestřílet prosím. Jsem tu jenom na skok.

Při podání vysvětlení se ukázalo, že z letadla (Ústřední zpravodajské služby USA) vyskočil Jan Farský, aby se hned ráno u notáře vzdal poslaneckého mandátu. V noci zase na tomtéž poli, kde exposlanec rozdělá naváděcí oheň, letadlo přistane a J.F. odletí zpět, aby se mohl věnovat studijním povinnostem. (Federalizaci států V4 a Rakouska – pozn. autora)

„Ještě že tak,“ oddechla si ministryně, „vlastně to ani narušení nebylo, ale bratrská, ehm, spojenecká pomoc v krizové situaci.“

„Paní ministryně, další narušení letadlem,“ ozvalo se z reproduktoru generálního štábu. „Bez výsostných znaků.“

To bude opět spojenec, pomyslela si. Anebo, že by snad Rusové byli tak fikaní…

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Dvořák | pondělí 24.1.2022 11:51 | karma článku: 0 | přečteno: 104x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Karkulka tvrdě narazila

2.3.2021 v 8:53 | Karma: 3,53