Hračka, nebo oříšek? (Test )

I v časech odeznívající koronovirové  "horečky"  mnozí ještě nemají to štěstí, aby mohli normálně pracovat, a pracují nenormálně z domova, a je proto nezbytné, aby si uchovali mozkové buňky v přijatelné kondici.

Někdo to činí karetní hrou, jiný luštěním pekelně těžkých křížovek. Další třeba dobrovolnou účastí v testech rozpoznávacích schopností. Například hledáním rozdílů mezi dvěma téméř – a to „téměř“ je podstatné – stejnými obrázky, které se liší jen v drobných detailech. Třeba že na jednom premiér roušku má, a na druhém nikoli. Některé testy jsou ovšem složitější, protože vyžadují více osobních znalostí, například, když se musíte rozhodnout, jestli pochodující dechovka mužů v pestrých uniformách je kapelou nějaké hradní stráže nebo orchestrem livrejovaných portýrů hotelové asociace.

Nabízím test z ranku těch obtížnějších.

Otázka: Co vidíte na fotografii? (Podrobně si ji prosím prohlédněte)

 

A – prázdná nádražní hala se dvěma osamělými cestujícími

B – Studio nové stanice CNN Prima  news se dvěma osamělými  moderátory.

 

 Rada (nápověda): Pusťte si onen kanál, a hned budete mít jasno, že A je správně.

Ovšem  inspirace nádražní nebo letištní halou při řešení studia je zjevná.  Je však taková "haluzna" účelná?  Jistěže je!  Protože odněkud z dáli navazovat kontakt s divákem je pak velmi snadné, což může každý - i amatérský - mediální teoretik a  samozřejmě  zkušený praktik jen potvrdit. Nebo, snad  ne?  Že by bylo lepší vidět moderátorům do tváře?  To už je přece dávno přežité, to bylo za dob, kdy televize byla v plenkách a kdy  dvoumetrové  obrazovky, dnes naprosto v domácnostech běžné, byly vizí z rodu verneovek. A kdo chce vidět moderátorům do tváře, ať si sedne k televizi  blíž, anebo si vezme divadelní kukátko. 

Autor: Jan Dvořák | středa 3.6.2020 7:19 | karma článku: 14,83 | přečteno: 368x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0