Hamáček v zastoupení Babiše maká skvěle!

Premiér si už neděle spolu s ministryní Novákovou rajzuje po Asii, kde v Singapuru se mu dostalo prezidentské pocty, když jedna z orchidejí byla pojmenována po něm. Stejně jako předtím jiné po Havlovi a Klausovi.

Řízení vlády musel v Praze odřít J. Hamáček.

A neměl to lehké, byť jistý trénink prodělal, když seděl na dvou ministerských židlích, jenomže teď měl pod palcem všechny ministry. Neznamenalo to ovšem, že ho premiér pověřil, aby v jeho nepřítomnosti svolal zasedání vlády. To by mohl jen při mimořádné události. Kdyby nám například Čína vypla telekomunikační infrastrukturu nebo kdyby ruští hackeři napadli sociální sítě a prostřednictvím ??????/fake news vybudili veřejnost k masovému shromáždění na Letnou požadující czexit.

K ničemu takovému (zatím) ještě nedošlo, a proto se vicepremiér pokaždé ráno a odpoledne kolegů pouze telefonicky nebo esemeskou zeptal, jestli „je všecko v cajku.“ A bylo.

Po takovém ujištění by se mohlo zdát, že předseda Hamáček se v podvečer ještě staví na skok do Lidového domu, aby se u pokladníka informoval, kolik sponzorských darů během dne na účet partaje přibylo – anebo že se vydá rovnou domů.

Neplatilo však ani jedno, ani druhé. Vicepremiér se nechal z Letné odvézt dolů na nábřeží, do ztichlé Strakovky..

 

 

Autor: Jan Dvořák | pátek 18.1.2019 8:51 | karma článku: 14,87 | přečteno: 543x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0