Generál Pavel čechrá jestřábí peří

Je vidět, že generál Petr Pavel byl mužem na svém místě, když čtyři roky předsedal vojenskému výboru NATO.

Právě tam ukázal své kvality. A také nezatíženost minulostí obvyklou u českých absolventů sovětské akademie, tu kvůli změně režimu už ani studovat nemohl. U jeho starších kolegů, kteří studia v Moskvě ještě stihli, se zatížení projevuje tím, že hlavní nebezpečí pro světový mír, jakým je Rusko, si nepřipouštějí, nebo je podceňují a hledají zástupné nepřátele všude jinde mimo náš kontinent.

Velmi správně proto generál apeluje na české politiky, aby je ani nenapadlo omezovat přítomnost našich jednotek v Pobaltí, kde plní internacionální i spojeneckou povinnost být součástí nerozborné společné hráze proti zamýšlené ruské expanzi- ta je evidentně na spadnutí, což přinejmenším už 15-20 let dokládají zprávy vojenských rozvědek. 

Takové nabádání od generála Pavla je na místě. Kdo jiný totiž, než my, kteří díky okolnostem už téměř 30 let s Rusou federací přímo nesousedíme, a proto na rozdíl od  nešťastných Poláků nebo Estonců nemusíme proti Rusku své hrance chránit, by měl mít i morální povinnost volné kapacity předisponovat na kritická místa v Pobaltí. Tam se totiž dnes bojuje o chrání i Praha. O Afganistánu ani nemluvě, tam dokonce taháme kaštany z ohně, který v osmdesátých letech rozdmýchali Rusové a místní  si  nás stále pletou s nimi, stejně jako Američany, a vidí v nás okupanty.  

To už raději mít vládu v demisi až do předčasných voleb, než Pobaltí či Afghánistán zradit a stáhnout se, a to jen kvůli sobeckým hrátkám na domácím písečku.

Já nevím, pane generále,  kdo z nás se vybarvil víc

    

 

Autor: Jan Dvořák | pondělí 21.5.2018 9:29 | karma článku: 28,18 | přečteno: 917x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0