Fraška " Boj o nouzový stav" dnes naposled?

  Už téměř rok nemá milovník dramatického umění možnost sledovat z hlediště své oblíbené herce, jak se v tragédiích či fraškách převtělují do postav s rozličnými charaktery a nastavují nám tím zrcadlo.

Ti, kteří se bez divadla už opravdu nemohli obejít, se uchýlili k internetu, kde některé scény „vysílají“ svá představení (bez publika) prostřednictvím kamer živě nebo ze záznamu. Vznikla dokonce i speciální divadelní platforma s poměrně slušnou návštěvností.

Právě dnes se jedno takové představení odehraje. Jde už o několikátou reprízu velmi povedené frašky, která však trpí neduhem nadměrné mnohahodinové délky - pro toho, kdo by ji sledoval od zvednutí opony až do konce. Má to ovšem i výhodu. Je možné začít se dívat třeba až po první či třetí hodině a přesto si přijdete na své. Komici své výstupy totiž opakují, a to jen s malými obměnami. Dnešní uvedení však provázejí dohady, že by snad mohlo jít o derniéru.

-Bédo, neměli bychom se vrátit domů, a dívat se, když už je to naposled?

-Prosím, tě. To je jenom marketinkový trik. Naposled to sice je, ale naposled letos. V lednu to určitě budou dávat znovu, a pak dál, až do konce sezóny.

-Ale přesto, neměli bychom …

-Klid, trochu se ještě projdeme a pak se doma podíváme. Však ono to poběží pěkně dlouho. Jako dycky.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Dvořák | úterý 22.12.2020 8:41 | karma článku: 12,97 | přečteno: 280x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0