Exposlanec Tejc náměstkem v Babišově vládě? Žádná zrada, tajné poslání

Nebýt tak rozhořčené odezvy nejenom sociálně demokratické veřejnosti na poměrně malou zprávičku, že ještě nedávný sociální demokrat a „rebelská tvář“ strany J. Tejc „zradil“, a kývl na post náměstka ve vládě, zřejmě bych mlčel.

Nemohu se však dívat na bezuzdnou dehonestaci slušného člověka, který straně vždycky sloužil, a slouží i teď do roztrhání těla. Patří totiž k jejím nejschopnějším agentům pro boj – dříve s vnitřním – a teď naopak s vnějším stranickým nepřítelem.

Neví se totiž, že právě on měl za úkol monitorovat chování opoziční skupiny, která se před čtyřmi léty sešla s prezidentem v Lánech, aby připravila Sobotkovo svržení. Po odhalení Tejc pokračoval v přisouzené roli spiklence a získával informace o přetrvávající skupině Haškovců v ČSSD. A jen na oko se pak na sjezdu hlásil o místopředsednický post, ačkoli sám se zákulisně domlouval s delegáty, aby ho nezvolili. Šlo mu o to, aby měl věrohodný důvod k zatrpknutí a pro předstíraný odchod ze strany, čímž by si uvolnil ruce pro skrytý boj s jinostranickou konkurencí.

Prohrané volby Tejcovi nahrály, a tak po předstírané kritice vedení, že nesložilo funkce, ze strany odešel. Také jenom „jako.“

Když se teď stane náměstkem ministra za ANO Pelikána,  není to završení zrady na soc. demokracii, ale naopak je to kontinuální pokračování ve speciální činnosti v její prospěch, a to v samotném týlu nepřítele, ve vládě ANO.

Nejde o nic menšího než o rozklad hnutí, kam zjevně jakoby vstoupí, zevnitř.

Ale nebude to mít snadné. ANO je totiž rejdištěm osob se zvláštním pověřením od cizích subjektů, jejichž cílem je hnutí postupně ochromit. Jdou na to velmi rafinovaně – nejprve dělají všechno proto, aby se ve vedoucích funkcích pevně usadili, a v pravý čas začnou nenápadně škodit.

Konspirace je velmi silná, takže J. Tejc možná ani neví, že i J. Faltýnek pracuje na rozkladu ANO ještě stále ve prospěch ČSSD. A hejtmanka Pokorná jedná dál v zájmu své mateřské strany, ODS. Poslanec Tureček je dokonce agentem několikanásobným – jako rádoby bývalý lidovec rozkládal zprvu TOP 09 a poté se vloudil do ANO až na pozici náměstka.

A vrchol celé pyramidy tvoří sám předseda hnutí. V čí prospěch tak činí, není těžké domyslet, přihlédneme-li k jeho stranickým kořenům.

Tak je to doopravdy s těmi odpadlíky a s překabátěnými. Zaslouží si naše uznání a úctu.

- - - - - -

  • Ano, sestři, už jsem dopsal, a teď půjdeme na ten skotský střik.

 

  

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Dvořák | pondělí 18.12.2017 10:05 | karma článku: 18,07 | přečteno: 643x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0