Experti: Armádní satelitní centrum mohlo zabránit pádu Nečasovy vlády

Některé investiční kroky naší armády přicházejí s křížkem po funuse. Například teprve až teď u nás vznikne satelitní centrum pro armádní rozvědku a NATO. Mělo tu však být už dávno.

Vedle armádní potřeby jakou je vyhodnocování snímků z družic o pohybu přítele i nepřítele, bude mít rovněž velký přínos pro civilní sektor.

Například bude pomáhat záchranářům při živelních pohromách, ale dokáže prý i hlídat sesuv půdy u dopravních staveb.

A nejde jen o to.

Centrum bude využitelné i v politické rovině, například při předcházení pádům vlády, jak tomu bylo před pěti lety s kabinetem Petra Nečase, kdy jedním z důvodů bylo i nezákonné sledování premiérovy manželky na popud jeho tajemnice.

 

 

-Představ si, Liduš, že kdyby takové satelitní centrum bylo už tenkrát, to by se chudáček paní Nagyová nemusela z velké lásky dopouštět zločinu a přikazovat armádní rozvědce, aby byla ve dne v noci v patách její sokyni.

Teď paní Nagyovou za to soudí, protože tím aspoň na tři dny fatálně ohrozila honění ruských a čínských špiónů, protože kontráši místo nich museli honit paní Nečasovou.

-Jak to, museli? Měli se vzepřít, že nejsou od hlídání civilistů. Ale náčelník asi neměl to srdce, nechat v  mučivých  pochybnostech láskyplnou ženskou krev a mlíko , ale nakonec šli za dobrotu na žebrotu , do civilu, a ještě před tím vláda padla.

-No právě, být takové centrum už tenkrát, stačilo by, aby se paní Nagyová domluvila s dispečerem, že jí budou každý den posílat na stůl fotky o pohybu Nečasové, pořízené z družice.

Když můžou hlídat pohyb půdy u mostu na dálnici, tak hlídat pohyb ženy premiéra by byla jen další přidaná hodnota toho strašné drahého, ale tuze potřebného zařízení.

Autor: Jan Dvořák | středa 21.2.2018 12:31 | karma článku: 15,48 | přečteno: 436x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0