Eurovolby na talíři

 Aktuálně se dozvídáme, jak moc pilní byli někteří, a jak lajdáčtí v končícím volebním období v Evropském parlamentu byli zase jiní z dvacítky české reprezentace měsíčních poslaneckých půlmilionářů.

Otaxovala je podle složitého vzorce, který bere v úvahu  snad i váhu a výšku poslance, jedna renomovaná společnost, která první místo v pilnosti  přisoudila  prezidentaké kandidátce Z. Roithové a poslední jistému takřka anonymnímu sociálními demokratovi. Měli toho na práci opravdu moc. Zákaz žárovek, zákaz igelitek, zákaz sáčků atd. 

Pilnostní studie představuje aspoň nějaké praktické vodítko pro případné voliče, kteří se k urnám jistě dostaví v hojném počtu. Na nich totiž záleží, aby se do dresů dostali opět ti nejlepší, co udělají tak říkajíc „díru do Štrasburku“, když ne do světa. Třeba tím, že nás ochrání před údajnou snahou zlých Američanů zlikvidovat v EU farmářské trhy, které jsou prý trnem v oku potravinovým řetězcům

Že volby žhavým tématem mezi veřejností skutečně jsou, dokresluje i běžná rodinná konverzace, dotýkající se okolností láskyplného soužití, které prochází kvalitně naplněným žaludkem.  

Víš co, Bédo? Když se ti ten točeňák nezdá, tak se konečně rozveď a vem si místo mě tohohle Kellera, co kandiduje do europarlamentu. Ten slibuje, že zařídí kvalitní potraviny. Jako poslanec si je rozhodně dovolit bude moct.  

Autor: Jan Dvořák | čtvrtek 17.4.2014 9:14 | karma článku: 8,76 | přečteno: 253x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0