Epidemie diskreditování tajných služeb? Ano, Ivan Gabal varuje

  Prezident Zeman ve středu přišel do éteru sice s informační trošičkou, ale stačila na to, aby bezpečnostním expertům vyrazila dech. Bylo to na m.č.p.* něco bezprecedentního. (* malé české poměry)

Takovou bombu lze pro laiky, kteří neabsolvovali bezpečnostní studia a nepůsobí aktivně v politice,  přirovnat snad jen k tomu, jako kdyby prezident, avšak policejní, vyzradil přes média řidičům před velikonočními svátky, že jako potenciální přestupníci budou pod zesíleným drobnohledem policie, že se o nich dobře ví, dokonce že už jsou v registrech.

Co by se po takovém vyzrazení asi stalo?

Víme to dobře, řidiči by se nenechali polapit, jezdili by předpisově, a někteří by dokonce přestali jezdit vůbec.

A něčeho podobného se dopustil prezident Zeman, jestliže de facto varoval údajného islámistu u nás tím, když řekl, že o něm tajné služby vědí!

Každý si dokáže spočítat, jak hluboko jsme v očích zahraničních služeb klesli, když takové tajemství vyzradila samotná hlava sátu.  To se pak může stát, že onen jediný terorista vezme nohy na ramena, a uteče nám, třeba do Německa…Tam jich ale mají dost, na rozdíl od naší  dosavadní exkluzivity.

To ministr vnitra je jiný kabrňák a psycholog k tomu. Veřejnost vystrašenou Zemanem, že právě u nich v ulici za rohem může číhat onen jediný potenciální terorista, Chovanec ve všech televizních kanálech naopak ujistil, že nic nehrozí, že o ničem -alespoň - neví. (Jistěže ví, ale přece teroristu nebude varovat, jako senzacechtivý prezident)

Poslanec Gabal to v televizi  neřekl sice na plná ústa, ale své  rozhořčení a slova o nutnosti pro příště  takové vyzrazení nedopustit, myslel asi tak, že zákonodárci společně s lékaři by teď měli u prezidenta diagnostikovat buď velezradu, nebo nesvéprávnost, popřípadě doporučit umístění v detenčním zařízení.

Nebo by do té detence patřili spíš paranoidní experti Gabalova ražení?

 

 

 

 

 

Autor: Jan Dvořák | čtvrtek 12.1.2017 10:18 | karma článku: 36,36 | přečteno: 1261x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0