Droboučká omezení v nakupování a ve službách nám na veselé mysli neuberou

  Už jenom čtyřikrát se vyspíme a čeká nás další svátek – vlastně dvojsvátek, ale odbytý pouhým jedním dnem pracovního volna: Nový rok, a zároveň Den obnovy samostatného státu. (Rozpadu federace).

Mezi námi, volna jsme si letos užili už dost, svátky nesvátky, a snad jen kromě školních dětí měl z toho radost málokdo. Zejména obchodníci, restauratéři, herci…, ale co si budeme povídat.

A právě do posledních desítek hodin letošního roku vstupujeme v utuženém režimu. Děje se tak  se zpožděním, až po několika dnech, kdy k tomu podle PSA  mělo dojít - a zrovna jako naschvál  jsme už  zase na  číslech o stupeň nižších.

Stát veden snahou o spravedlivé rozložení zákazů teď ale vytvořil naprosto rovné podmínky pro všechny – jak nám hezky říkají – spotřebitele.

Ještě před měsícem, kdy byly menší obchody vesměs zavřené na základě železné logiky, že patnáct metrů prostoru kolem jednoho zákazníka je tam větším ohrožením, než stejný počet metrů "na hlavu"  v obrovitém supermarketu, někteří chytráci si nezoufali a zašli si pro potřebné zboží právě do řetězců, protože tam se vedle potravin dalo koupit všechno možné. Dnes už to nejde. Regály s "ne potravinami"  jsou přelepeny páskami, jako bývá v detektivkách ohraničeno místo kriminálního činu. 

 Teď jsou si konečně všichni rovni a proto si nikdo už nekoupí „nic“ – rozumějme: kromě jídla nic potřebného, pokud ovšem nesháníte růži do klopy nebo želvu do akvária, takové věci si opatřit lze. I když je jinak nouze.

Ale proč se jen mračit?

-KDE SE V TOMHLE MĚSTĚ DAJÍ SEHNAT FUSEKLE A POŘÁDNÉ BOTY?

-NIKDE, CIZINČE. ALE KDYBYSTE POTŘEBOVAL TŘEBA NÁBOJE..

- BLAST! TAK ZOUVAT, A RYCHLE, NEBO VÁM DOMORODČE PŘEDVEDU, ŽE NÁBOJŮ MÁM DOST

 

   

----

PODOMNÍ OBCHOD SE ZAKÁZANÝM ZBOŽÍM

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Dvořák | pondělí 28.12.2020 8:17 | karma článku: 14,87 | přečteno: 223x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0