Drastické sociální dopady na bývalé poslance

Debakl ČSSD ve volbách má i své dramatické sociální následky. Z velkého poslaneckého klubu se stalo malé tělísko a z jeho zdravého jádra nepochopením voličů vypadlo i několik vzácných kousků.

Takovou obětí je i ministryně Marksová.

Poslankyní se už nestala, a tak jí teď nezbývá nic jiného, než aby se těšila na každý další den, kdy pověřenec Babiš ještě nedo - sestaví svoji vládu a ona bude proto stále pobírat ministerskou podporu v Sobotkově kabinetu.

(Z odposlechů je patrné, že před každým zasedáním vlády se separátně sejde premiér s ministry za ČSSD a KDU-ČSL na společné modlitbě za to, aby Všemohoucí proces sestavení vlády co nejvíc prodloužil. Kolegové z ANO mají další angažmá jisté, a proto klečet na kolenou se sepjatýma rukama nemusí.)  

Až paní Marksová  v Sobotkově vládě skončí, stejně jako lidovecký kolega Herman, rovněž už do Sněmovny nezvolený, dostane při odchodu almužnu „do začátku“, a půjde se nechat zaregistrovat na úřad, kterému ještě donedávna velela.

Přes nízkou nezaměstnanost, v níž má prsty i její ministerstvo, může paní Marksová  při hledání vhodné pozice odpovídající její kvalifikaci a osobnostnímu ustrojení prožít těžké chvíle – pokud se ovšem, na truc partaji, která se o ní teď nijak zvlášť nepostarala,  nerozhodne vstoupit do služeb Andreje Babiše.

Tam by si mohla dokonce vybrat – buď pozici  u pásu v drůbežárně, anebo u pásu v Uzeninách. Není však pravdou, že by jí  z vítězného hnutí házeli lano s nabídkou kustodky v Čapím hnízdě s možností režijního ubytování na místě a stravováním zdarma jako bonus. Tento post má prý slíbený kancléř Mynář, pokud by Miloš Zeman po úspěšném šestém pokusu jmenování premiérem A. Babiše, s pocitem dobře vykonané práce abdikoval.

Není divu, že pro paní ministryni nevalných  sociálních vyhlídkách, se o svoji budoucnost obávají i její pomocníci v domácnosti, díky kterým se mohla politické funkci věnovat naplno.

 

-Milostivá paní, my dobře víme, v jak svízelné situaci se brzy ocitnete, ale pochopte také nás, že na snížení mzdy o 70 procent reflektovat nemůžeme.

Jsme přece také sociální demokraté a vyhlásili jsme levné práci válku.     

Autor: Jan Dvořák | sobota 11.11.2017 16:01 | karma článku: 32,58 | přečteno: 1912x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0