Dozvuky chvilkového protestu

Organizátoři Václavsko náměstního vystoupení proti „strace ve Strakovce“ a následného protestního tahu na hlavni nádraží si libují, jak byli korektní, že k incidentům typu Hong - Kong nebo Paříž nedošlo.

Takové chování by nemělo překvapit nikoho v případě slušných lidí, kteří nelační po krvi a jenom oprávněně chtějí, aby premiér už konečně vypadl z úřadu a šel sedět, až zčerná.

A tak po úterku zbylo v centru Prahy jen pár set metrů pomalovaných chodníků a trochu fasád, kam občanská společnost dávala křídou lapidárně najevo, kam že se má Babiš pakovat.

Tedy žádná hrůza, natož snad lavina výtržnictví. Deštíček, bude-li pršet, vše napraví. Při troše štěstí už do příštího úterý, kdy se bude protestovat znovu.  

Policie se do tvorby nápisů nepletla, v náhledu převážil vyšší princip mravní. Poškozování cizí věci urážlivými nápisy vůči politickým činitelům – a vůči některým zejména – není přece ani přestupek, natož pak zločin.  Proto úterní bilance pořádku v centru Prahy byla z policejního hlediska víc než uspokojivá. Ale co přinesla středa? Svědectví z jedné služebny:

 

-Veliteli, nic zvláštního se nedělo. Jenom dva týpci čmárali na fasádu, tak jsme je…

-Snad jste je nepokutovali, proboha.

-To ne, veliteli. Nechali jsme je být.

-Dobře jste udělali, to určitě byli aktivisté, kterým to včera nestačilo a zbyly jim ještě nějaké dodělávky, a víte přece, že jsme nad takovými jaksi přivírali oči, ehm, s ohledem na svobodu slova, že ano. Takže to byl dneska jenom nějaký dozvuk, žádné extrémní chování.

-To jsme rádi, že jsme se zachovali správně.

-A jenom pro zajímavost, co ti hoši vlastně psali?

-Něco o Babišovi..

-Jo, udělali jste správně..

-Něco jako: Babiši, nevzdávej to.

-Cože? Tohle, že psali? A to jste je nechali být? Vám to ani trochu politicky nepálí..  

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Dvořák | středa 11.12.2019 15:46 | karma článku: 37,82 | přečteno: 1382x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0