Dostat od prezidenta přes drž.. ústa, když synovec Daník provokoval dalajlámou

Jak to říkal císař pán? Zabili jste mi strejčka, tak tady máte přes držku - a začala první světová řež.

Miloš Zeman sice není mocnářem, který by seděl ve vídeňském Schöbrunnu, ale to neznamená, že je to poseroutka, který si nedokáže poradit s atentátníky.

Když zjistil, že jistý Herman z vlády hodlá vyhodit do vzduchu pracně stavěnou Trať česko-čínského přátelství, a to skandálním přijetím tibetského odbojáře, dal mu jasně na srozuměnou, že si to nepřeje. A na rovinu mu řekl, co v případě neuposlechnutí může čekat:

Přijal jste si dalajlámu, tak tady má přes držku váš strejček.

Osmadvacátýho  mu neudělím medaili, pro kterou si chtěl přiletět až z Kanady. Tak si to rozmyslete.

A protože kverulant Herman si to nerozmyslel, a dokonce nebyl sám, kdo se provokativně s dalajlámou setkal, slíbená exekuce „dání do dr**y“ obratem následovala v rozsahu širším, než aby se dotkla „pouze“ strýčka z Kanady.

Jelikož si Hermanovi troufnul vyjádřit podporu i jeho kolega z kabinetu Pelikán – a bohužel on sám strýčka, který měl být vyznamenán nemá, a tudíž mu není co zrušit – náhradními strýčky se stali dva generálové podléhající Pelikánovi, kteří měli být prezidentem povýšeni, a nebudou. Tady máte hvězdičky!

Prezident držíc se zásady padni komu padni nechal si tajnými službami vypracovat kompletní přehled všech politických činitelů, kteří se s dalajlámou setkali, či se o něm kladně zmínili, a na ně pak úzkostlivě uplatnil přístup měření stejným metrem.

Hradní analytici vedení Jiřím Ovčáčkem, který se v pátrání v archivem nejlépe vyzná, pak zkoumali u všech dalších osob navržených k vyznamenání možné příbuzenské vztahy či úzké přátelské vazby s osobami ze seznamu politiků, kteří  se dopustili provokativního setkání s dalajlámou. Cílem bylo, stejně jak se to stalo u strejčka pana ministra, takové kandidáty ze seznamu vyznamenaných vyškrtnout.

A protože důsledná analýza šla až do pátého kolena, a moc nás v Česku není, našly se pradávné či novější vazby na každého s každým…

-A tak jsem se rozhodl neudělit letos vyznamenání nikomu, neshledal jsem žádnou z původně zamýšlených osobností toho hodnou.

 

Aby však tradice nebyla zcela porušena, uděluji zvláštní medaili za rozvoj čínsko-českého přátelství zde přítomné pandě. Jde sice o plyšáčka, ale naši přátelé nám jistě pošlou skutečné zvířátko, jak slíbili, a slíbili nám toho opravdu hodně.

 

* * * * * * * * * * * * * * *

Proboha, ale co když to bylo jinak, jak se zdá z diskusí  pod blogy na stejné téma?

Co když usvědčený sedmilhář Herman chtěl falešnou řečí pošpinit  Miloše Pravdoústého, a naletěl jsem mu i já, lpící jindy na faktech osobně ověřených  aspoň u tří prazdrojů?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Dvořák | sobota 22.10.2016 10:42 | karma článku: 27,94 | přečteno: 1066x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0